Pomelo kandirani 100g

110 RSD

Pomelo je jedna od retkih voćki koja je bogata visokim koncentracijama vitamina C.

Pomelo kandirani 100g

Pomelo kandirani možete kozumirati kao zdravu poslasticu i kao dodatak kašama i smutijima.

Voće poreklom iz jugoistočne Azije, a pripada citrusima. Zreo plod Pomela je svetlozelen ili žućkast, dok je jestivi deo beo, ređe crven ili rozikast. Smatra se da je pomelo predak grejpfruta. To je posebna vrsta, a ne hibrid. Neki ga nazivaju tajlandskim ili kineskim grejpfrutom, ali nije kiseo poput grejpfruta – slatkastog je ukusa i malo čvršći.

Kora je znatno deblja nego kod ostalih agruma (citrusa), beli sloj ispod kore je sunđerast i gorkastog ukusa. Plod može biti težine jedan do dva, pa i do pet kilograma. Razlog zbog kojeg je Pomelo postao popularan jeste što ima veoma bogate nutritivne vrednosti.

Sadrži vitamine C, A, B1, B2 i B12, a od minerala najzastupljeniji je dragoceni kalijum.

Osim njega prisutni su kalcijum, gvožđe, bakar, fosfor, magnezijum i cink. Veliki plus mu daju i dijetetska vlakna kojih ima u izobilju u njegovom mesu. Ovo je jedna od retkih voćki koja je bogata  visokim koncentracijama vitamina C.

On je veoma koristan i preko potreban vašem organizmu kako bi bio zaštićen od brojnih bolesti, a najvažniji je u jačanju imuniteta. Dobar je za varenje, a blagotvorno deluje kod nesanice i zamora. U Kini plodove pomela koriste za jačanje pluća i slezine. Upotrebljavaju ga i za lečenje kašlja i eliminaciju gustog sekreta kod prehlada.

Lekovitost:

Napomena:

Kandirano voće je zaslađeno šećernim sirupom i nije preporučljivo za ishranu dijabetičara.

Iako je u pitanju veoma zdrava namirnica, bitno je da vam skrenemo pažnju na neke mere opreza. Citrusno voće pomelo vitamin C sadrži u visokim količinama, a u kombinaciji sa kalijumom može da bude škodljivo osobama koji imaju problema sa jetrom i bubrezima.

Osim toga, oboleli od hipotenzije trebaju umereno da konzumiraju ove plodove, jer on snižava krvni pritisak. Od neželjenih efekata mogu da se jave pospanost, blaga vrtoglavica, učestalije mokrenje i mučnina.

Sastav:

pomelo, šećer, regulator kiselosti (limunska kiselina), konzervans .

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top