Ananas kandirani 100g

95 RSD

U mislima ce vas ananas odvesti na toplo tropsko sunce.

Ananas kandirani 100g

Ananas kandirani je idealan kao zdrava poslastica ili dodatak kašama ili smutijima.

Ananas je voće koje potiče iz Srednje i Južne Amerike. Danas je veoma rasprostranjen u celom svetu i veoma cenjen jer spada u jako zdrave, a niskokalorične namirnice.

Sadrži preko 15 minerala, a posebno je bogat manganom. Bogat je C vitaminom i vitaminima B grupe, a kao jedan od sastojaka u ishrani, veoma je bitan za sprečavanje pojave upale mišića. Predstavlja prevenciju upali mišića zahvaljujući enzimu pod nazivom bromelin. Kao preventiva osteoporozi.

Bromelin je veoma efikasan u lokalizovanju zapaljenja sa otokom, a smanjuje i ožiljke. Pošto jača kolagen u tkivu zahvaćenom celulitomsamim tim se popravlja drenaža i olakšava varenje proteina.

Bromelin iz ananasa brzo i delotvorno smanjuje i bolove. Mišljenje naučnika je da razgrađuje proteine u krvi, pa na taj način smanjuje upale koje izazivaju bol. Istovremeno štiti zglobove od slobodnih radikala.

Zbog svojstava koja poseduje, ananas se preporučuje kao pomoć kod mršavljenja, ali i eliminisanja celulita i bora.

Delotvoran je i kod hiperpigmentacije koja je uzrokovana starenjem, pa može da izbledi ili potpuno eliminiše „staračke pege“. Ovaj učinak se postiže tako što se vata natopi isceđenim sokom od ananasa i drži se preko pega, koje se najčešće pojavljuju na šakama.

Narodni lekari Ananas preporučuju za upalu pluća, bronhitis, anoreksiju, neke vrste alergija, probleme sa štitine žlezdom, grebanje u grlu i ateroskleroze. Zbog zavidnih količina celuloze, ananas je odličan i za problem otežanog varenja.

Najbolje ga konzumirati za doručak, kao dodatak pahuljicama jer sadrži šećer koji nam daje dodatnu energiju, naročito u hladnim, zimskim danima. Može se dodati kolačima ili mafinima od integralnog brašna, čime dobijamo hranljivu i zdravu užinu.

Napomena:

Kandirano voće je zaslađeno šećernim sirupom i nije preporučljivo za ishranu dijabetičara.

Sastav:

suvi ananas 50%, šećer 49,9%, limunska kiselina (E330).

Nutritivna vrednost 100g:

Energija kj 1419 kJ

Total masti 0g

Ugljeni hidrati 82g

od kojih su šećeri 66g

Energija kcal 344

Belančevine 0g

So 0g

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top