Suva Kajsija 100g

130 RSD

Suve kajsije sadrže kalijum karbonat, zbog čega su prirodni lek za srce i prevencija aritmiji i  krvnom pritsku.

Suva Kajsija 100g

Suva kajsija ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve.Kajsije se koriste kod malokrvnosti, protiv aritmije i opstipacije.

Magnezijum, mineral kojim obiluju kajsije, ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve. Ovo voće je odlično i za osobe koje pate od povišenog holesterola jer može da zameni masne grickalice. Kajsije treba dobro sažvakati jer se tako podstiče varenje i cirkulacija u gornjoj regiji. Čuvaju srce, popravljaju krvnu sliku.

Sadrže veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića, a naročito srčanog. Samo pet suvih kajsija zadovoljava petinu potreba organizma za ovim mineralom i značajan deo potreba organizma za gvožđem.

Vitamin C, koji ovo voće sadrži, olakšava apsorpciju gvožđa, što je važno za anemične osobe. U njemu, osim vode i masti, u izobilju ima i belančevina, vlakana, vitamina, minerala, šećera, što suvo voće čine prvoklasnom namirnicom. Među vitaminima  poseban značaj ima antioksidansni koktel od vitamina C, E i beta karotena.

Suve kajsije su prepune ugljenih hidrata, izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok.

Prednost suvog voća je i u tome što njegova energija veoma brzo stiže u krvotok, zbog čega se naročito preporučuje sportistima posle treninga. Predstavlja pravu riznicu svega što čoveku treba i to u mnogo većim količinama nego kada je ono u svežem stanju, a organizmu obezbeđuje dodatnu energiju.

Umesto slatkiša, preporučljivo je pri ruci imati suve kajsije.

Ovo voće, prepuno ugljenih hidrata, izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok.

Zdravstvene prednosti korišćenja:

Odlične su za malokrvne (anemične) osobe jer sadrže gvožđe  i vitamin  C.

Sadrže kalijum karbonat, zbog čega su prirodni lek za srce i prevencija aritmiji i  krvnom pritsku.

Sadrže lutein i zeaksantin koju su bitni za zdravlje očiju.

Beta karoten je odličan za vaš ten.

Bogate mineralima suve kajsije za zdravlje kostiju su prava blagodet.

Pomažu kod opstipacije jer spadaju u vlaknastu hranu.

Dobre su i za dijabetičare jer imaju nizak glikemijski indeks.

Vitamin B6 bitan je za jačanje imuniteta i poboljšava vaš metabolizam.

Profesionalnim sportistima i svima koji se bave fizičkim aktivnostima preporučuje se da redovno uzimaju sušenu kajsiju i to neposredno pred početak sportskih aktivnosti, najbolje u kombinaciji sa pomorandžom i kivijem jer sadrži ogromne količine kalijuma koji je važan za normalan rad mišića.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 240 kcal

Proteini 3.4g

Ugljeni hidrati 63g

Šećeri 53g

Vlakna 7g

Masti 0g

Od kojih zasićene 0g

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Turska

Originalno pakovanje 5 kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top