Suva smokva Alvasari 200g

170 RSD

Suva smokva: Prirodna Poslastica Puna Zdravlja

 

Suva smokva Alvasari 200g: Prirodna Poslastica Puna Zdravlja

Suva smokva je izvanredan izvor hranljivih materija, koji može značajno doprineti vašem zdravlju. Ova ukusna voćka je bogata mineralima poput kalcijuma, gvožđa, kalijuma i cinka, kao i vitaminima, antioksidansima i vlaknima.

Antioksidansi i Hranljive Materije:

Iako ima više kalorija od svežih smokava, suve smokve su izuzetno koncentrisan izvor antioksidanasa, vitamina i minerala. Bogate su vitaminima B grupe koji su ključni za raspoloženje i usporavanje procesa starenja. Takođe, ovi vitamini igraju važnu ulogu u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata.

Koristi za Zdravlje:

Suve smokve su posebno korisne za poboljšanje energije, podršku zdravlju srca i regulaciju krvnog pritiska. One takođe imaju antikancerogeno dejstvo, što ih čini korisnim u prevenciji određenih vrsta raka, poput raka prostate i kože.

Poboljšanje Potencije i Plodnosti:

Konzumiranje suvih smokava, posebno natopljenih u maslinovom ulju, može pomoći u poboljšanju potencije i rešavanju problema sa plodnošću kod oba partnera.

Bogatstvo Minerala:

Suve smokve su bogate mineralima poput gvožđa, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma, koji su od vitalnog značaja za zdravlje kostiju, mišića i nervnog sistema.

Vlakna i Zdrava Težina:

Sadrže visok procenat vlakana, što ih čini odličnim dodatkom ishrani za regulaciju varenja i održavanje zdrave težine. Konzumiranje 3-4 suve smokve dnevno tokom sezone neće dovesti do povećanja telesne težine, ali će pružiti brojne zdravstvene koristi.

Prirodni Laksativ i Dijuretik:

Suve smokve imaju prirodno laksativno i diuretičko dejstvo, što ih čini idealnim za dodatak doručku, posebno u kombinaciji sa jogurtom. Takođe, poznato je njihovo zaceljujuće dejstvo, koje može pomoći u ublažavanju manjih infekcija u crevima ili želucu.

Uživajte u ovoj ukusnoj i hranljivoj poslastici, koja će vam pružiti mnoge koristi za zdravlje!

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 249 kCal

Proteini 3g

Ugljeni hidrati 63g

Šećeri 47g

Vlakna 9g

Masti 0g

od kojih zasićene 0g

Zemlja porekla Turska

Suva smokva 200g Alvasari

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top