Suva kajsija 200g

220 RSD

Suva kajsija sadrži veliki procenat belančevina, vlakana, vitamina, minerala i šećera, što ih čini idealnom namirnicom za početak dana. Magnezijum, mineral kojim obiluju suve kajsije, ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve.

Nema na zalihama

Suva kajsija 200g

Suva kajsija sadrži veliki procenat belančevina, vlakana, vitamina, minerala i šećera, što ih čini idealnom namirnicom za početak dana.Magnezijum, mineral kojim obiluju suve kajsije, ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve.

Kajsije su odlične i za osobe koje pate od povišenog holesterola jer može da zameni masne grickalice.

Treba ih dobro sažvakati jer se tako podstiče varenje i cirkulacija u gornjoj regiji. Čuvaju srce, popravljaju krvnu sliku. Sadrže veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića, a naročito srčanog. Vitamin C, koji ovo voće sadrži, olakšava apsorpciju gvožđa, što je važno za anemične osobe.

Umesto slatkiša, preporučljivo ih imati je pri ruci. Suvo voće, prepuno ugljenih hidrata, izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok. Zato, ako vam iznenada dođe da pojedete nešto slatko, sasvim je moguće da vašem mozgu treba dopunska energija, pa ukoliko nemate sveže voće, uzmite kajsije.

Samo pet suvih kajsija zadovoljava petinu potreba za ovim mineralom i značajan deo potreba organizma za gvožđem.

Profesionalnim sportistima i svima koji se bave fizičkim aktivnostima preporučuje se da ih redovno uzimaju sušene kajsije  i to neposredno pred početak sportskih aktivnosti, najbolje u kombinaciji sa pomorandžom i kivijem. Odlična i za osobe koje pate od povišenog holesterola jer može da zameni masne grickalice. Čuvaju srce, popravljaju krvnu sliku.

Namena:

  • Dobra za malokrvne
  • Sadrži kalijum karbonat
  • Sadrži lutein i zeaksantin koju su bitne za zdravlje očiju
  • Beta karoten je odličan za vaš ten
  • Bogate mineralima suve kajsije za zdravlje kostiju
  • Pomažu kod opstipacije
  • Dobre su i za dijabetičare jer imaju nizak glikemijski indeks
  • Vitamin B6 bitan je za jačanje imuniteta i poboljšava vaš metabolizam

Kalorijska vrednost:

U 100 grama  nalazi se 241 kalorije. Ne sadrže holesterol.

Suva kajsija 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top