Humus 200g Macrobiotic

220 RSD

Bogat mineralnim solima gvožđa, kalcijuma, fosfora, kalijuma i bakra, vitaminima B1, B2, B5,B6, i C.

Humus 200g Genie

Humus  je jedan od najpoznatijih specijaliteta Bliskog Istoka, a neki ga još nazivaju i paštetom. Izvorno, on pripada libanskoj kuhinji.

Leblebije (naut) su bogate mineralnim solima gvožđa, kalcijuma, fosfora, kalijuma i bakra, vitaminima B1, B2, B5,B6, i C. Susam je izuzetno bogat kalcijumom, gvožđem, proteinima i dijetetskim vlaknima .

Zašto se smatra najzdravijim namazom na svetu? Njegova tajna se krije u odličnom odabiru sastojaka od kojih se pravi, pre svega se misli na leblebije i tahini.

Leblebije su hranljiva i zdrava namirnica, sa brojnim lekovitim karakteristikama. One ne sadrže holesterol i nemaju zasićenih masti, a vrlo su bogate proteinima.

Zbog ovoga omiljen u vegeterijanskoj kuhinji, budući da njeni poklonici ne mogu uzimati proteine iz mesa. Leblebije su korisne i za regulisanje nivoa šećera u krvi, a osim što ne sadrže holesterol, pomažu i u sprečavanju taloženja lošeg holesterola u krvnim sudovima.

Tahini je pasta od susama, zbog čega je pun zdravih masnoća i kalorija

On se u pripremi humusa koristi u maloj količini, tako da se sve njegove zalihe hranljivih sastojaka iskorišćavaju baš kako treba. Susam je njegov osnovni sastojak, zahvaljujući kome tahini ima visoku nutritivnu vrednost. I on sadrži puno proteina i dobar je izvor kalcijuma.

Ne treba zanemariti ni zdravstvene prednosti maslinovog ulja, belog luka i limunovog soka. Beli luk i limun su odličan izvor antiksidanasa i predstavljaju ultimativne namirnice za jačanje imuniteta.

Maslinovo ulje je odavno poznato po svojim prednostima. Ono sadrži monozasićene korisne masnoće, pomaže u regulisanju nivoa holesterola u krvi i čuva kardiovaskularno zdravlje.

Kada se svi ovi lekoviti sastojci iskombinuju, dobija se prava super namirnica humus. Bogat izvor omega 3 masnih kiselina, vitamina B, gvožđa, mangana, bakra, amino kiselina.

Zbog velike količine hranljivih sastojaka, generalno deluje pozitivno na zdravstveno stanje. Dobar je za koncentraciju, za nervni sistem i raspoloženje, štiti srce i krvne sudove, a doprinosi i kvalitetnom snu. Daje optimalnu dozu energije i pomaže u jačanju otpornosti organizma.

Bez bez trans-masti, posno.

Sastav:

naut (sirova leblebija) 70%, susamov puter, nehidrogenizovano biljno ulje (suncokret), jabukovo sirće, morska so, začini..

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 216kcal (907kJ)

Masti 17,2g

Zasićene masne kiseline 2,2g

Ugljeni hidrati 6,9g

Šećeri 0,8g

Vlakna 3,6g

Proteini 8,6g

So 1,4g

Alergen info:

susam.

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top