Kobasica ljuta vegetarijana
Kobasica ljuta vegetarijana je idealan dodatak za pravljenje sendviča, ili raznih predjela (ruska salata…). Takođe se može pržiti, grilovati, kuvati, dinstati sa povrćem, u supama, čorbama.
Ukus je prijatno slankast, sa blagom ljutinom, svojstvenog mirisa sa blagom aromom dima, i može da se narezuje u tanke nareske.
Osnova kobasice je tofu sir, začini i prirodna aroma
Posno na vodi bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma
Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu.Pošto u sebi ne sadrži sirovine animalnog porekla.
Proizvod je pogodan za dane posta kao i za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih, ili bilo kojih razloga izbegavaju mesne proizvode.
Manje masti i holesterola
U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola.
Tofu sir ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.
Proteini
Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…
Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.
Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.
Amino kiseline
Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.
Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina.
Zdravlje
Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.
Način pripreme
Kuvajte je u vodi par minuta.Zatim je oljuštite i konzumirajte.
Kobasica vegeterijanska čuva se na temperaturi od 1 do 4 C. Ako se pravilno čuva proizvod je upotrebljiv najmanje 60 dana. Nakon otvaranja potrošiti u roku od tri dana.
Sastav :
Tofu (voda, organska soja, kiselina glukono-delta-lakton), morska so, začini, sojina vlakna, sojini proteini, stabilizator guar guma, ekstrakt kvasca, prirodna aroma dima, ekstrakt paprike oleoresin. Nejestiv omotač.
Kobasica ljuta vegeterijanska čuva se na temperaturi od 1 do 4 C. ako se pravilno čuva proizvod je uptrebljiv najmanje 60 dana. Nakon otvaranja potrošiti u roku od tri dana.
Alergen info:
Proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.
Nutritivna vrednost na 100g :
Energetska vrednost je 153 Kcal 640 KJ
Proteina 14g
Ugljenih hidrata 3g
Masnoće 9g
Mononezasićene masti
Polinezasićene masti
Zasićene masti 1.3g
Vlakna 1g
Kobasica ljuta vegetarijana 250g Soyafood