Kobasica ljuta vegetarijana 250g Soya food

299.00RSD

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Kobasica ljuta vegetarijana

Kobasica ljuta vegetarijana je idealan dodatak za pravljenje sendviča, ili raznih predjela (ruska salata…). Takođe se može pržiti, grilovati, kuvati, dinstati sa povrćem, u supama, čorbama.

Ukus je prijatno slankast, sa blagom ljutinom, svojstvenog mirisa sa blagom aromom dima, i može da se narezuje u tanke nareske.

Osnova kobasice je tofu sir, začini i prirodna aroma

Posno na vodi bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma

Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu.Pošto u sebi ne sadrži sirovine animalnog porekla.

Proizvod je pogodan za dane posta kao i za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih, ili bilo kojih razloga izbegavaju mesne proizvode.

Manje masti i holesterola

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu  je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Tofu sir ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Proteini

Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Amino kiseline

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Zdravlje

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Način pripreme

Kuvajte je u vodi par minuta.Zatim je oljuštite i konzumirajte.

Kobasica vegeterijanska čuva se na temperaturi od 1 do 4 C. Ako se pravilno čuva proizvod je upotrebljiv najmanje 60 dana. Nakon otvaranja potrošiti u roku od tri dana.

Sastav :

Tofu (voda, organska soja, kiselina glukono-delta-lakton), morska so, začini, sojina vlakna, sojini proteini, stabilizator guar guma, ekstrakt kvasca, prirodna aroma dima, ekstrakt paprike oleoresin. Nejestiv omotač.

Kobasica ljuta vegeterijanska čuva se na temperaturi od 1 do 4 C. ako se pravilno čuva proizvod je uptrebljiv najmanje 60 dana. Nakon otvaranja potrošiti u roku od tri dana.

Alergen info:

Proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost je 153 Kcal  640 KJ

Proteina 14g

Ugljenih hidrata 3g

Masnoće 9g

Mononezasićene masti

Polinezasićene masti

Zasićene masti 1.3g

Vlakna 1g

Kobasica ljuta vegetarijana 250g Soyafood

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top