Kobasica ljuta vegetarijana 250g Soya food

320 RSD

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Kobasica ljuta vegetarijana 250g

Kobasica ljuta od soje vegetarijana je idealan dodatak za pravljenje sendviča, ili raznih predjela (ruska salata…). Takođe se može pržiti, grilovati, kuvati, dinstati sa povrćem, u supama, čorbama. Ukus je prijatno slankast, sa blagom ljutinom, svojstvenog mirisa sa blagom aromom dima, i može da se narezuje u tanke nareske.

Osnova je tofu, začini i prirodna aroma i ljuta paprika, kao takve su posne na vodi bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu. Pošto u sebi ne sadrži sirovine animalnog porekla. Pogodna za dane posta kao i za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih, ili bilo kojih razloga izbegavaju mesne proizvode.

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Tofu ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Kuvajte je u vodi par minuta. Zatim je oljuštite i konzumirajte.

Sastav:

tofu (voda, organska soja, kiselina glukono-delta-lakton), morska so, začini, sojina vlakna, sojini proteini, stabilizator guar guma, ekstrakt kvasca, prirodna aroma dima, ekstrakt paprike oleoresin. Nejestiv omotač.

Alergen info:

Proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost je 153 Kcal  640 KJ

Proteina 14g

Ugljenih hidrata 3g

Masnoće 9g

Mononezasićene masti

Polinezasićene masti

Zasićene masti 1.3g

Vlakna 1g

Pakovanje 250g Soyafood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top