Tribulus prah za potenciju 50g We Are One

899 RSD

Tribulus podstiče stvaranje testosterona i budi seksualni nagon i izdržljivosti.Tonik za plodnost, povećava seksulnu želju, afrodizijak.

Tribulus prah za potenciju 50g

Tribulus Extreme prah za potenciju predstavlja prirodnu vijagru. Tribullus terrestris (babin zub) je samonikla jednogodisnja biljka iz porodice dvoliskovaca (Zygophillaceae), stabljika dugih i do 60 centimetara polegnutih po zemlji s izrazito zutim cvetovima.

U aktivnim komponentama Tribulusa prevladavaju saponini furostanolskog tipa a po najnovijim istrazivanjima metilprotodioscin i metilprototribestin a ne protodioscin i protogracilin kako se do sada mislilo. Saponini su prirodni spojevi koji se ubrajaju u glikozide. Prilikom otapanja u vodi pene se poput sapuna pa su tako dobili i ime.

Aktivne komponente podsiču hipofizu na pojačano lučenje luteinizirajućeg hormona (LH) sto daje signal polnim žlezdama za pojačano lučenje polnih hormona.

Najčešći uzroci ženske neplodnosti su problemi s ovulacijom (izostanak), endometrioza, sindrom policističnih jajnika, neprohodnost jajovoda (upale)… Promene u jajnicima zavise od dva hormona koja luči hipofiza: LSH i LH.LH je izuzetno vazan za ovulaciju. Dva dana pre ovulacije izrazito se poveććava količina LH. Bez dovoljne količine LH nema ovulacije.

Kod žena pak dolazi do lučenja estrogena a ne testosterona sto utiče na povećan libido, pomaže kod lečenja neplodnosti i reguliše menstrualne tegobe. Povećanje luteinizirajuceg hormona kod žena podstiče ovulaciju i normalizuje menstrualni ciklus.

Dokazano je da učestvuje u snižavanju nivoa holesterola u krvi, a s druge strane povećava proizvodnju DHEA i androstendoina. Biljka ima jako antibakterisko dejstvo. Kod muškaraca dolazi do povećanog lu;enja vlastitog (endogenog) testosterona, a povećana količina testosterona dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljsanja polne funkcije.

Tribulus u prahu je cenjen medju sportistima kojima je potrebna snaga zato sto podpomaže nagomilavanje mišićne mase i povećanja snage organizma. To je jedna bezopasna alternativa steroidnim medikamentima.

Testosteron utiče na rast i deobu jajnih ćelija koje oblazu semene kanalice i podtiče spermatogenezu. U tom se smislu se redovno korišćenje tribulusa u prahu koristi kao lek za impotenciju kao i bolesti kardiovaskularnog sistema, čisti krv, za hemoroide, čireve itd.

Spermatogoneza se odvija u semenim kanaličima tokom aktivnog polnog života. Na spermatogenezu najveći uticaj imaju testosteron i FSH (folikulostimulirajuci hormon).Testosteron deluje na rast i deobu zametnih ćelija koje oblazu semene kanale.

Danas je Tribulus Extreme prah tražen za bolju potenciju zato što podstiče stvaranje testosterona i budi seksualni nagon i izdržljivosti. Biljka je korisna jer normalizuje rad hormona, pre svega kod osoba koje su koristile steroidne supstance, koje inače ometaju stvaranje testosterona prirodnim putem.

Hipofiza otpuštanjem LH utiče na Leydigove ćelije u testisima pa ih podstiče na pojačano lučenje testosterona. Ujedno LH deluje na pretvaranje intersticijskih ćelija testisa u Leydigove ćelije. Deluje na hipofizu koja pojačano luči LH. Pojačano lučenje LH podstice Leydigove ćelije na veću produkciju testosterona, a testosteron podstiče spermatogenezu u semenim kanalićima.

U Kini ga koriste kod srčanih problema i problema sa cirkulacijom. Smanjuje simptome angine pektoris, bol u grudima , povišen pritisak i holesterol. Oprez je potreban jer pojačava dejstvo lekova za srčane bolesti-beta blokatora, blokatora kalcijumovih kanala, i diuretika.

Bubrege čisti od oksalatnih kamenčića i sprečava njihovo taloženje, jak je diuretik i koristan kod edema i povišenog pritiska bubrežnih bolesnika, kao i bolnog mokrenja, i smanjuje učestalost urinarnih infekcija.

Korišćenje kod od simptoma perimenopauze i menopauze, i andropauze:

 1. Daje bolji osećaj energije, jer se povećava količina kiseonika koja je na raspolaganju ćelijama.
 2. Nije zamena za odmor, ali može da obezbedi izdržljivost kada je potrebna.
 3. Pozitivno deluje na raspoloženje, stres i anksioznost, glavobolje i PMS.
 4. Koristan kod anemije,reumatizma,vrtoglavica.
 5. Kod sindroma hroničnog umora, podiže energetske nivoe kao žen šen.
 6. Opšti tonik za organizam kod intelektualne i fizičke iscrpljenosti.
 7. Stomačni problemi usled prejedanja,nadutosti,kolika u crevima,opstiopacije, čisti creva od parazita.
 8. Kod simptoma perimenopauze i menopauze, i andropauze.
 9. Tonik za plodnost,povećava seksulnu želju,afrodizijak.
 10. Povećava LH i testosteron kod muškaraca, što dovodi do većeg libida, povećanja broja spermatozoida i njihove pokretljivosti, manji je efekat antisperm antitela (koja oštećuju spermu ili ona otežano dolazi do jajne ćelije i teže je oplodi) , povećava se nivo DHEA.
 11. Sem erektivne diskunkcije, koristi se i kod Spermatorrhea .
 12. Kod žena, povećava FSH i estradiol, povećava seksualnu želju, uzbuđenje i zadovoljstvo.
 13. Protivupalno dejstvo, posebno bol i otok u ustima, stomatitis.
 14. Tretman kožnih bolesti, može i da se pije i nanosi na kožu kod ekcema, atopijskog dermatitisa, psorijaze i šuge.

Napomena:

Kod neplodnosti oba partnera trebaju koristiti terapiju tri puta na dan u periodu od tri meseca.

Upotreba:

1-2 kafene kašičice (5-10 g) praha dnevno izmešajte sa voćnim sokom ili dodajte šejkovima, smutijima ili pomešati sa kašičicom meda i naliti toplom vodom do 2dl. Kao prevencija, jednom dnevno. Najbolje je upotrebiti proizvod na temperaturama ispod +42°C da bi se sačuvali svi hranljivi sastojci. Čuvati na tamnom i suvom mestu, na temperaturama do +25°C.

Pakovanje 50g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top