Ulje Ricinusa hladno ceđeno 50ml Sinefarm

290 RSD

Ricinus ima laksantno dejstvo, idealno za rast kose, obrva i trepavica .

Ulje Ricinusa hladno ceđeno 50ml Sinefarm

Ulje ricinusa hladno ceđeno dobija se od semenki ricinusa, predstavlja dragoceni lekoviti dodatak sa širokim spektrom primena.

Ricinus je poznat po svojim lekovitim svojstvima, ali istovremeno je važno istaći da je biljka izuzetno otrovna.

Stoga je neophodna adekvatna obrada kako bi se uklonio otrov i omogućilo sigurno korišćenje ulja u ljudskoj upotrebi. Termičkom obradom, kuvanjem i isparavanjem, otrovni alkaloid ricinin se izdvaja iz ulja, čineći ga bezbednim za upotrebu.

Nutritivni sastav ovog ulja je raznovrstan, uključujući oko 50 posto masti, 20 posto belančevina, vodu, kiseline i druge sastojke. Ulje je bezbojno ili blago žute boje, sa karakterističnim mirisom i ukusom, tečno i izuzetno masno.

Primena ovog ulja je široka i obuhvata različite zdravstvene probleme.

Može se koristiti kod alergija, bolova u zglobovima, sportskih povreda, posekotina, rana, ekcema, uboda insekata, gljivica na noktima i stopalima, bolova u stomaku, te podstiče rast obrva i trepavica.

Takođe, koristi se i za tretiranje promena na koži, poput mladeža, kao i za ublažavanje bolova u lumbalnom delu kičme.

Ima laksativno dejstvo koje potiče od hidrolizata ricinoleinske kiseline.

Primenjuje se kod akutnog zatvora, ali se ne preporučuje deci mlađoj od 16 godina, trudnicama, dojiljama, kao ni kod određenih zdravstvenih stanja u digestivnom traktu.

Preparat treba čuvati na suvom i umereno hladnom mestu, zatvoren u originalnom pakovanju i van domašaja dece.

Sa svojim izuzetnim lekovitim svojstvima, predstavlja dragoceni dodatak koji može pomoći u rešavanju raznih zdravstvenih problema.

Pogodno i za oralnu upotrebu.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 50ml Sinefarm

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top