Višnja sušena 100g

129 RSD

Sušena višnja u potpunosti može zameniti visokokalorične slatkiše. Odličan izvor vitamina, minerala i oligoelemenata. Zbog svog sastava ima blagotvorno dejstvo na čitav organizam.

 

Višnja sušena 100g

Sušena višnja u potpunosti može zameniti visokokalorične slatkiše. Odličan izvor vitamina, minerala i oligoelemenata. Zbog svog sastava ima blagotvorno dejstvo na čitav organizam. Glavni pigment je crveni antocijan koji deluje kao antioksidans, i jedan je od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.

Bogata je velikom količinom vitamina, najpre vitaminom C, zatim antioksidansima, vitaminima A, E i selenom. Lako je svarljiva, ne izaziva gastrointestinalne probleme jer nije teška za želudac. Okrepljuje, osvežava i hidrira, pa je možete jesti u neograničenim količinama.

Suve višnje u plodu sadrže male količine šećera, organskih kiselina, tanina, pektina, mineralnih materija, vitamina C, A, E, B1, B2, B6 i karotina.

Izuzetno bogata ugljenim hidratima i glukozom, a predstavlja i pravu riznicu kalijuma. Zbog sadržaja vinske, jabučne i limunske kiseline, deluju osvežavajuće na organizam. Medicinska istraživanja su pokazala da višnje sadrže bogat izvor supstanci sa antioksidativnim i antiupalnim dejstvima.

Zahvaljujući ovim sastojcima u ishrani može biti korisna u sprečavanju kancera, srčanih problema, artritisa i mnogih drugih oboljenja. Koristi za lečenje mnogih oboljenja. Pre svega se koristi u prirodnoj medicini, ali i oficijalna medicina ne demantuje njena blagotvorna dejstva na ceo organizam.

Naše bake su nam skidale povišenu temperaturu sokom od višanja i oblogama od istog.

Za otvaranje apetita bilo je dovoljno pojesti šaku kiselijih višanja.

Posle napornog treninga i teškog fizičkog rada, višnja hidrira organizam, okrepljuje, vraća snagu, a zbog visokog sadržaja vitamina C pojačava imuni odgovor organizma. Kao moćno protivupalno sredstvo, koristi se kod akutnih i hroničnih, iscrpljujućih upala i infekcija koje značajno mogu da oslabe organizam.

Kao svež plod ili kao prirodno ceđeni sok, bez šećera, višnja će pomoći vašem organizmu da se brže oporavi. Preporučuje se rekovalescentima, osobama koje se oporavljaju od težih bolesti.

Obzirom da je veoma jak antioksidans štiti od slobodnih radikala, detoksikuje organizam i odlična je preventiva. Odlična je za vedriji san, protiv nervoze, depresije i stresa. Deluje umirujuće i okrepljujuće. Sadrže izvesne količine tarpena koji pomaže u prevenciji kancerogenih oboljenja.

Poznate po svojim brojnim lekovitim svojstvima i antioksidativnom delovanju. Sadrži fenole, galičnu i p-kumarinsku kiselinu, kemferol i kvercetin. Jaka antiupalna svojstva čine je korisnom za smanjivanje bola kod gihta i upale mišića, osteoartritisa i reumatoidnog artritisa.

Istraživanja potvrđuju da dvadeset višanja dnevno ili koncentrat te količine višanja imaju isti učinak na oslobađanje od boli kao aspirin ili ibuprofen.

Sastav:

suva višnja bez dodataka.

Original pakovanje 1kg

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top