Godži bobice sušene 100g

215 RSD

Sušene Godži bobice sadrže ugljene hidrate, masti, dijetetska vlakna, šećer i proteine.Minerali i vitamini koji se nalaze u godži bobicama uključuju natrijum, kalijum.

 

Godži bobice sušene 100g

Sušene Godži bobice sadrže ugljene hidrate, masti, dijetetska vlakna, šećer i proteine. Minerali i vitamini koji se nalaze u godži bobicama uključuju natrijum, kalijum.

Takođe sadrže kalcijum, gvožđe, cink, selen, vitamin C, karoten, tiamin, riboflavin, lutein, likopen, zeaksantin, polisaharide, betain i peptidoglikane. Pojedine studije potvrđuju da sadrže više vitamina C od pomorandže, više beta karotena od šargarepe i više gvožđa od spanaća.

Bobice sadrže sve esencijalne aminokiseline, sadrži veliku količinu proteina, bogate su vlaknima i mineralima, C vitaminom, beta karotinom i gvožđem i baš zbog toga odlična su preventive očnih bolesti. Takođe sadže vitamin B2, vitamin A, gvožđe i selen.

Istraživanja su otkrila da su godži bobice dobre za podsticanje pravilnog rasta ćelija i da antioksidansi koji se nalaze u njima deluju veoma moćno u prevenciji bolesti.

Antioksidansi u goji bobicama mogu povećati funkciju imunog sistema i mogu poboljšati dugoročno zdravlje. Male, mesnate bobice sadrže antioksidantna jedinjenja poznata kao polifenoli – koji štite od razvoja raka.

Ovi antioksidansi se bore protiv, umanjuju i popravljaju oštećenja ćelija koja proizilaze iz inflamacije i oksidativnog stresa od slobodnih radikala, sprečavajući verovatnoću razvoja kanceroznih tumora.

Antioksidansi poput onih u godžiju mogu da poboljšaju efikasnost hemoterapije slabljenjem ćelija tumora.

Ove bobice povoljno deluju na rad jetre, podstiču detoksikaciju organizma, pospešuju probavu, doprinose gubljenju kilograma. Osim toga što jačaju imunitet, odlični su antioksidanti i podižu nivo energije u telu.

Goji bobice pomažu u regulisanju visokog krvnog pritiska i pomažu u borbi protiv leukemije i hepatitisa B.

Osim toga imaju sposobnost da umiruju nervni sistem i da jačaju kognitivne funkcije.

Istraživanja su pokazala da osobe koje redovno konzumiraju ove bobice imaju bolju memoriju i koncentraciju. Zahvaljujući beta-sitosterolu koji se nalazi u njima, godži bobice snižavaju nivo lošeg holesterola, štite srce i krvne sudove i u znatnoj meri sprečavaju rizik od srčanog udara.

Bobice pospešuju probavu i ubrzavaju metabolizam. Ukoliko ih uvrstite u svoj jelovnik, nećete više imati problema sa zatvorom i sa tvrdom stolicom.

Stimulišu proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i na taj način sprečavaju i leče anemiju. Zato se preporučuje da malokrvne osobe obavezno uvrste godži bobice u svoju ishranu. One štite i jetru i bubrege od toksičnih supstanci poput alkohola i teških metala. Bobice su dobre i u slučaju uvećane prostate i impotencije.

One se od davnina koriste kao moćan afrodizijak. Osim toga, dokazano je da ove bobice povećavaju plodnost kako kod žena tako i kod muškaraca.

Još neke od zdravstvenih koristi Godžija su te što sprečavaju nastanak šećerne bolesti, leče urinarne infekcije, štite vid i poseduju brojna antiupalna svojstva.

Poboljšavaju ten i štite kožu od štetnog delovanja sunčevih zraka. Sok od godžija predstavlja odličnu zaštitu od sunca, zahvaljujući antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i sprečavaju pojavu oštećenja na koži.

Korišćenje :

Potrebna je mala količina ovih bobica 10 do 30g dnevno kako bi ste osetili benefite ove biljke. Ako ih budete redovno koristili u ishrani, bićete zdravi, lepi i puni energije i izgledaćete dosta mlađe i svežije.

Napomena :

Moguća je neka interakcije sa lekovima. Ako uzimate farin, lek za razređivanje krvi, treba da ih izbegavate. Takođe mogu da interaguju sa lekovima za dijabetes i regulisanje krvnog pritiska. Ne preporučuju se trudnicama i dojiljama. Ukoliko imate problema sa zdravljem konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što počnete koristiti bobice.

Sastav:

100% sušeni godži

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 370kcal/1550kJ

Proteini 13g

Ukupne masti 0,3g

Zasićene masti 0g

Vitamini:

Vitamin A – 2520 IU

Vitamin C – 5,4 mg

Vitamin B2 (Riboflavin) – 0,4 mg

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top