Almitas Eritritol 900g

1.270 RSD

Eritritol je šećerni alkohol, koristi se kao zamena za šećer. Eritritol i beli šećer imaju gotovo identičan izgled i ukus, ali eritritol ima oko 70% slatkoće u poređenju sa šećerom, ali sa nula kalorija.

Almitas Eritritol 900g

Eritritol je šećerni alkohol, koristi se kao zamena za šećer. Eritritol i beli šećer imaju gotovo identičan izgled i ukus, ali eritritol ima oko 70% slatkoće u poređenju sa šećerom, ali sa nula kalorija. proizvodi se ekstrakcijom iz biljaka ili industrijskim postupkom iz skroba. Prirodno se nalazi u biljkama poput grožđa, lubenica i nekim vrstama gljiva.

U Japanu se Eritritol koristi od 90-tih godina za zaslađivanje bombona, čokolada, jogurta, punjenja, pekmeza i raznih pića.

Zašto je dobar za dijabetičare

Ako bolujete od dijabetesa ili imate insulinsku rezistenciju, eritritol je preporučljiv kao zaslađivač za upotrebu. Takođe, koristan je ako želite kontrolisati težinu, a ne želite odreći se slatkog.

Kod zdravih pojedinaca koji konzumiraju eritritol, nije primećena promena nivoa šećera ili insulina u krvi. Kod osoba koje pate od gojaznosti, dijabetesa ili drugih metaboličkih problema, eritritol se pokazao kao najbolja zamena za šećer. Budući da ljudi ne raspolažu enzimom koji je potreban za razgradnju eritritola, on se direktno apsorbuje u krvotok i zatim izlučuje nepromenjen putem urina

Prednost korišćenja:
Zaslađivač bez kalorija

Eritritol je dobra alternativa za šećer jer ne dodaje kalorijsku vrednost hrani. Dok je većina šećernih alkohola nisko kalorična, ima 0 kalorija i ublažava osećaj gladi. U svakom slučaju ova činjenica pogoduje svima koji prate dnevni unos kalorija i vode brigu o svom izgledu.

Glavna razlika između eritritola i ostalih zaslađivača je da nema nikakvih laksativnih efekata, koji su česti u drugim šećernim alkoholima. Glavni razlog za to je da se više od 90% eritritola apsorbuje pre ulaska u debelo crevo.

Dakle, hrana koja ima velike količine eritritola u sebi ne izaziva nikakve gasove i laksativne sporedne efekte. Naučnici ističu da se oko 20 do 35g od eritritola toleriše.

Almitas eritritol 900g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top