Panela šećer organski 200g Superfood

199 RSD

Panela šećer organski 200g

Panela je nerafinisani organski šećer od šećerne trske koja se gaji u Centralnoj i Latinskoj Americi, posebno u Kolumbiji. Dobija se kuvanjem i isparavanjem slatkog soka šećerne trske; dobijena masa se potom stavlja u kalupe u kojima očvršćuje.

Panela se ne podvrgava rafinisanju, kristalizaciji ili centrifugiranju, kao što je to slučaj sa komercijalnim smeđim šećerom od šećerne trske.

Zahvaljujući tome, panela zadržava mnogo više nutrijenata nego smeđi šećer, a u njih spadaju i kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, hrom, cink i određena količina vitamina B grupe i C.

Zbog manje rafinisanosti, panela šećer se sporije apsorbuju u krv, čime daje postojaniji priliv energije. To ovaj šećer čini preporučljivim za sportiste, ali i za osobe koje nastoje da regulišu nivo šećera u krvi.

Ukus panele bi se mogao opisati kao voćni ili karamelast. Ovaj šećer na poseban način obogaćuje aromu kafe, čaja, jogurta, sladoleda i kolača. Kada se doda u kafu ili čaj.

Panela se prirodno uklapa u te napitke, unoseći u njihove prirodne arome nijanse karamele, melase, grožđica i začina. Kada se koristi u pecivima i kolačima, panela uvećava uživanje u njima dodajući im suptilne nijanse slatkog ukusa.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energija 1680kJ/400kcal

Masti 0g

Ugljeni hidrati 99g

od kojih šećeri 99g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 150g Superfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top