Agava sirup organic 250g Sanatera

450 RSD

Agava sirup – 100% prirodan zaslađivač, pogodan za dijabetičare, bez aditiva i konzervansa.

Organski Agava Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek

Agava sirup je 100% prirodni zaslađivač dobijen iz listova plave agave, koja se vekovima uzgaja u Meksiku. Dobija se kao kokosov sirup, ali ima niži glikemijski indeks! Zasladite palačinke, kafu, kašu i bilo koji recept. Idealna zamena za med, kokosov sirup, i druge zaslađivače. Ovaj sirup je izuzetno sladak, čak 30% slađi od šećera, i predstavlja zdraviju alternativu za šećer i veštačke zaslađivače. Još su drevni Asteci koristili agavu jer su prepoznali njegova antibakterijska svojstva i koristili agavu za poboljšanje varenja, čišćenje krvi i lečenje rana.

Karakteristike

Prednosti

Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je nizak glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju. Ukusan prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.

Mineralna Podrška

Bogat gvožđem, kalcijumom, cinkom, kalijumom i manganom, pruža značajnu podršku organizmu. Njegova konzumacija može pozitivno uticati na zaceljivanje rana i opekotina zahvaljujući prisustvu saponina, koji doprinose smanjenju holesterola i imaju potencijalno antikancerogeno dejstvo.

Prijatelj Digestivnog Sistema

Agava sadrži inulin i prirodna vlakna koja podržavaju zdravlje digestivnog sistema i regulišu varenje, čineći ga korisnim za osobe koje pate od opstipacije. Sa niskim glikemijskim indeksom od samo 17, polako se apsorbuje u organizmu, ne uzrokujući nagle skokove nivoa glukoze u krvi, što ga čini preporučljivim za dijabetičare i one koji vode računa o unosu šećera.

Kulinarska Upotreba

Agava sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka.  S obzirom da je agava sirup slađi od šećera i meda, u receptima koristite manju količinu sirupa, oko trećinu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1298kJ/310kcal

Masti 0g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 78g

Od čega šećeri 77g

Proteini 0g

Biljna vlakna 0g

So 0g

Uvoznik:

Pakovanje 250ml Sanaterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top