Agava sirup organic 250g Sanatera

450 RSD

Agava sirup organic 250g

Sanaterra organic agava sirup je potpuno prirodna zamena za šećere i veštačke zaslađivače biljnog porekla. Sirup dobija se iz listova plave agave, presovanjem na niskim temperaturama te ima visok sadržaj gvožđa, vitamina D.

Odličan je izvor lekovitih i korisnih materija za ljudski organizam zbog čega se još naziva i „medena vodica“. Može se koristiti u svakom slatkom receptu kao zamena za šećer, kao sirup, kao dodatak u muslije, smutije. Ne sadrži aditive i konzervanse.

Agave sirup, potekao iz Meksika, dobija se iz nektara agave, biljke koja pripada porodici ljiljana, a ne, kako se često pogrešno misli, iz kaktusa. Meksikanci koriste agavu već stotinama godina, često je koristeći za poboljšanje varenja, čišćenje krvi i tretiranje rana, zbog njenih antibakterijskih svojstava.

Jedna od glavnih zdravstvenih prednosti sirupa od agave je njen nizak glikemijski indeks, što znači da nudi slatkost bez naglog skoka šećera u krvi, što je karakteristično za mnoge druge šećere.

Ovo čini sirup odličnim izborom za one koji se pridržavaju redukovanih dijeta, dijabetičare i one koji biraju zdravije alternative rafinisanim šećerima s visokim glikemijskim indeksom.

Namirnice s visokim glikemijskim indeksom mogu izazvati brzi skok šećera u krvi i povećati lučenje insulina. Ovo može dovesti do insulinske rezistencije, dijabetesa tipa 2, prekomerne težine, visokih nivoa triglicerida i holesterola, kao i povišenog krvnog pritiska.

Agava sadrži saponine, fitohemikalije koje se nalaze i u drugim biljkama poput korena ženšena i kinoe. Ove fitohemikalije imaju antiupalna svojstva i jačaju imuni sistem.

Visok sadržaj fruktoze u agava sirupu može imati različite koristi za zdravlje. Fruktoza, prirodni šećer prisutan u mnogim vrstama voća i povrća, već hiljadama godina pruža telu važan izvor energije. Studije pokazuju da fruktoza, u određenim količinama, može smanjiti rizik od raka prostate.

Slatkost agavinog sirupa potiče prvenstveno od složenog oblika fruktoze, inulina, koji može biti koristan u procesu mršavljenja, s obzirom na njegov blagi uticaj na šećer u krvi i sposobnost da produži osećaj sitosti. Inulin je takođe povezan s smanjenjem nivoa holesterola i poboljšanom apsorpcijom kalcijuma i magnezijuma, što može biti korisno za zdravlje kostiju.

Agava sadrži i visok nivo aminokiselina, koje su bitne za izgradnju proteina. Fruktani prisutni u agavi mogu pomoći u kontroli dijabetesa i smanjiti rizik od raka debelog creva.

Sastav:

organski sirup od agave

Alergeni:

ne sardži alergene

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1298kJ/310kcal

Masti 0g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 78g

Od čega šećeri 77g

Proteini 0g

Biljna vlakna 0g

So 0g

Uvoznik:

Sanaterra d.o.o. Subotica

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top