Agave sirup organski 230g Beyond

410 RSD

Organski Agave Sirup: Prirodna Slatkost iz Prirode

Organski Agave Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek

Agave sirup je 100% prirodni zaslađivač dobijen iz listova plave agave, koja se vekovima uzgaja u Meksiku. Ovaj sirup je izuzetno sladak, čak 30% slađi od šećera, i predstavlja zdraviju alternativu za šećer i veštačke zaslađivače. Još su drevni Asteci koristili agavu jer su prepoznali njegova antibakterijska svojstva i koristili agavu za poboljšanje varenja, čišćenje krvi i lečenje rana.

 Sastav i Prednosti

  • 100% organski agava sirup
  • 100% prirodni zaslađivač
  • Bez glutena
  • Nizak glikemiski indeks
  • Sadrži Inulin i biljna vlakna

Glavna prednost

Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je nizak glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju. Ukusan prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.

Mineralna Podrška

Bogat gvožđem, kalcijumom, cinkom, kalijumom i manganom, pruža značajnu podršku organizmu. Njegova konzumacija može pozitivno uticati na zaceljivanje rana i opekotina zahvaljujući prisustvu saponina, koji doprinose smanjenju holesterola i imaju potencijalno antikancerogeno dejstvo.

Prijatelj Digestivnog Sistema

Agava sirup sadrži inulin i prirodna vlakna koja podržavaju zdravlje digestivnog sistema i regulišu varenje, čineći ga korisnim za osobe koje pate od opstipacije. Sa niskim glikemijskim indeksom od samo 17, polako se apsorbuje u organizmu, ne uzrokujući nagle skokove nivoa glukoze u krvi, što ga čini preporučljivim za dijabetičare i one koji vode računa o unosu šećera.

Kulinarska Upotreba

Agava sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka.  S obzirom da je agava sirup slađi od šećera i meda, u receptima koristite manju količinu sirupa, oko trećinu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj/kcal 1398/333

Masti 0g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 98g

Od kojih šećeri 74g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 230g Beyond

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top