Smeđi šećer Demerara 500g

199 RSD

Smeđi šečer sadrži minerale, kojih nema u šećernoj repi i zato je on preporučljiv za upotrebu.

Smeđi šećer Demerara 500g

Demerrara nerafinisan smeđi šećer od šećerne trske sadrži minerale, kojih nema u šećernoj repi i zato je on preporučljiv za upotrebu. Profesionalni kuvari su primetili da šećer od šećerne trske ima nisku tačku topljenja, lako se sjedinjuje, ne pravi mehuriće pri grejanju.

Lider na tržištu tamnih šećera je Demerara a pri tom je čist i potpuno je prirodan.

Demerara se danas uzgaja i na drugim mestima, pogotovo na Mauricijusu. Bogate arome i hrskave teksture, sa laganim ukusom melase, Demerara je vrsta koja se najviše koristi u Evropi.

Nastao preradom šećerne trske, iznad površine zemlje, okupan tropskim suncem. Za razliku od šećerne repe koja je korenski usev.

Nastao je tradicionalnim metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa niti premaza. Svaka porcija pruža nam malu količinu gvožđa, kalijuma, kalcijuma i bakra. Izuzetan je kada karameizujete šećer, kada pravite delikatnu glazuru ili kada krčkate omiljeni džem.

Uticaj na zdravlje:

Sadrži i vitamin B, zatim neke minerale kao što su kalijum, natrijum, kalcijum, gvožđe, bakar, hrom. Takođe sadrži i značajne proteine i organske baze. Dokazano je antikarijesno dejstvo ovog šećera šećera. Ali i to da hrom koji ulazi u njegov sastav podstiče održavanje normalnog nivoa holesterola i triglicerida u krvi.

Takođe, stručnjaci smatraju da Demerara reguliše i nivo insulina u krvi. Zbog toga nema bojazni od nastanka dijabetesa.

Sastav

Nerafinisan šećer od šećerne trske.

Poreklo : Australija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top