Tamari soja sos bez glutena 250ml Kikkoman
Prirodno fermentisani Kikkoman soja sos Tamari – bez glutena.
Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus.
Uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane. Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma.
Tamari sos ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.
- Tamari sos je fermentisan sos napravljen.
- Mnogo je cenjeniji od šoju sosa zbog svoje specifične oporosti.
- Pravi se od tečnosti koja ističe iz sojinih zrna prilikom fermentacije misa ( miso pasta je namirnica koja se sprema na specijalan način od sojinih zrna posebnim postupkom fermentacije u trajanju od nekoliko godina).
- Iako je sličnog ukusa i izgleda kao šoju sos, tamari ima mnogo jači, oštriji i bogatiji ukus.
- Veoma je kvalitetan proteinski začin.
- Dodaje se u supe, variva, kuvane žitarice i salate.
Sastav:
voda, soja, kuhinjska so, alkoholno sirće.
Nutritivna vrednost na 100ml :
Energetska vrednost 240kJ / 57kcal
Masti 0g
Ugljeni hidrati 2,0g
od toga:
Šećeri 0g
Proteini 10g
So 16,4g
Pakovanje 250ml Kikkoman
Cena se redovno ažurira