Tamari soja sos Muso 187ml

399 RSD

Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje.

Tamari soja sos Muso 187ml

Tamari soja sos je autentičan japanski makrobiotički soja sos proizveden po tradicionalnoj recepturi, bez dodatka šećera i konzervansa. Predivnog je i dubokog ukusa i mirisa.

Tamari sos nastaje prirodnom fermentacijom soje prilikom proizvodnje miso paste. Bez hemijskih dodataka. Upotrebljava se kao stoni začin i u kuvanju za supe, variva, umake, salate ili povrće. Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Sadrži enzime, proteine, gvožđe, kalcijum i natrijum.

Muso pravi tradicionalnim metodima, pa tamari sos ne sadrži ni gluten, ni šećer ni veštačke aditive a Tamari je originalni japanski proizvod dobijen prirodnom fermentacijom sojinih zrna.

To je taman, ukusom bogat soja sos koji se pravi osamnaestomesečnom fermentacijom zrna soje. On nastaje kao nus-produkt pri proizvodnji sojinog misoa.

Čista soja, voda i morska so uz prisustvo mikroorganizama fermentišu 2-3 godine. Gusta masa se spušta na dno a uljasta tečnost prepuna enzima, proteina, gvožđa, kalcijuma i natrijuma ostaje na površini. Ona se filtrira i pasterizuje. Tako se dobija  sos vrhunskog kvaliteta i divnog ukusa.

Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.

Soja sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje.

Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.

Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.

Sastav:

zrno soje, voda, morska so, kodži seme.

Začini, začini… Bez njih je teško zamisliti svakodnevnu ishranu, jer šta bi indijska jela bila bez karija, meksička hrana bez čilija, a makrobiotika bez tamari i šoju sosa.

Začini i ukrasi veoma su važni u uravnoteženju obroka kao celine. Oni daju boju i ulepšavaju, stimulišu ukus i dopuštaju nam slobodu u prilagođavanje svakog jela za sebe. Ako niste znali, začini se mogu upotrebljavati i u lečenju.

Znatno je bogatijeg ukusa od Šoju sosa i dodaje se prilikom kuvanja ili kao začin preko gotovog jela.

Koristi se umesto kao začin umesto soli pri čemu se postiže izvrstan ukus, uz smanjeno unošenje soli. Može se dodavati u supe, variva, žitarice. Proizvedeno u Japanu .

Upotrebljava se kao stoni začin i u kuvanju za supe, variva, umake, salate ili povrće. U tradicionalnoj japanskoj medicini smatra se da tamari sos popravlja krvnu sliku i utiče na opšte poboljšanje stanja organizma.

Pakovanje 187ml Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top