Ovas oljušteni 500g Lučar

150 RSD

Ovas je odličan izbor za osobe koje imaju problema sa holesterolom. Beta-glukan, ugljeni hidrat koji se nalazi u ovsu, snižava holesterol i smanjuje rizik od infarkta.

Ovas oljušteni 500g Lučar

Ovas skromna žitarica nosi u sebi bogatstvo zdravlja i tradicije. Drevni Grci i Skandinavci imali su potpuno različita mišljenja o ovsu. Dok je za neke bio pravi spas od gladi, drugi su ga obožavali kao hranu bogova. Iako je u jednom periodu bila zaboravljena, naučnici su u naše vreme otkrili njena izuzetna isceljujuća svojstva, koja leče mnoge bolesti i pomažu pušačima da ostave cigarete.

Ovas sadrži proteine, vitamine, posebno B grupe, i bogat je mineralima kao što su kalcijum, magnezijum, natrijum, silicijum, gvožđe, mangan, cink i bakar. Takođe obiluje flavonoidima, kalijumovim solima, skrobom i šećerima. Danas se ovas nalazi na listi 20 najzdravijih namirnica i koristi se kao celo zrno, u vidu pahuljica, mekinja ili brašna.

Koristi

Ovas jača kvalitet zuba i kostiju, pa se preporučuje deci, ženama u menopauzi i osobama koje pate od hormonske neravnoteže. Poznat je po tome što jača imunitet, deluje protiv bakterija i pomaže kod nesanice, anksioznosti, depresije i nervoze. Čaj od ovsa posebno se preporučuje obolelima od multipla skleroze.

Za Regulisanje Holesterola

Ovas je odličan izbor za osobe koje imaju problema sa holesterolom. Beta-glukan, ugljeni hidrat koji se nalazi u ovsu, snižava holesterol i smanjuje rizik od infarkta. Dnevni unos 10 grama biljnih vlakana iz ovsa može imati značajan uticaj na zdravlje srca. Osim toga, ovas reguliše rad želuca, smiruje osetljiva creva i jača imunitet.

Kako ga Pripremiti

Kuvanjem, koje ne treba da traje više od pet minuta, ovas neće izgubiti ništa od svojih hranljivih vrednosti, a takođe će biti i lako svarljiv. Možete ga pripremiti kao zobene pahuljice, kašu, kuvani ovas ili čaj od ovsa, što se preporučuje slabim osobama, rekonvalescentima, trudnicama, ženama posle porođaja i osobama pod stalnim stresom.

Način pripreme:

100g opranog i oljuštenog ovsa staviti u sud, dodati 0.5 l vode. Kuvati 15-20 minuta, ali paziti da se zrna ne raskuvaju.

Sastav:

ovas oljušteni

Pakovanje 500g Lučar

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top