Crni pasulj organski 200g Biošpajz

210.00RSD

Crni pasulj ima diuretska sojstva, pa ima pozitivno dejstvo na bubrege, odnosno pomaže kod kamena u bubrezima, kod noćnog mokrenja.

Crni pasulj organski 200g

Organski crni pasulj ima diuretska svojstva, pa ima pozitivno dejstvo na bubrege. Pomaže kod kamena u bubrezima, kod noćnog mokrenja, teskoća pri uriniranju.

Ima blagotvorno dejstvo i na reproduktivni sistem i koristi se kod nekontrolisanog izbacivanja semena kod muškaraca i kod sterilnosti, kao i kod toplih valunga u menopauzi .

Za gubljenje kilograma i pravilne regulacije šećera u krvi konzumirajte crni pasulj i to će vam pomoći ako se borite s kilogramima.

Hrana s visokim udelom vlakana povećava osećaj punoće nakon jela i smanjuje apetit, čineći da se osećate duže sitim, smanjujući ukupni unos kalorija.

Mnoge studije sugerišu da povećana konzumacija biljne hrane poput ove namirnice smanjuje rizik od pretilosti, dijabetesa, srčanih bolesti i ukupne smrtnostii.

Istovremeno dobijate zdrav ten, povećavajući ukupnu energiju i smanjujući telesnu težinu. Održavanje niskog unosa natrijuma bitno je za održavanje krvnog pritiska na normalnoj visini. Prirodno sadrži malo natrijuma, ali sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum, za koje je utvrđeno da prirodno snižavaju krvni pritisak.

Kvercetin i saponini koji se nalaze u crnom pasulju takođe pomažu u protekciji od kardiovaskularnih bolesti.

Kvercetin je prirodno protivupalno sredstvo za koje se čini da smanjuje rizik od ateroskleroze i štiti od negativnog uticaja na naš organizam koga uzrokuje lipoprotein kolesterola niske gustoće (LDL). Istraživanje takođe pokazuje da saponini pomažu u snižavanju visine lipida i holesterola u krvi, što sprečava oštećenje srca i krvnih žila.

Selen je mineral koji nije prisutan u većini voća i povrća, ali se može naći u crnom pasulju. On igra ulogu u funkciji jetrenih enzima i pomaže detoksikaciji nekih spojeva koji uzrokuju rak u telu.

Uz to, selen može sprečiti upalu i smanjuje brzinu rasta tumora. Saponini sprečavaju ćeloje raka da se množe i šire po telu.Unos vlakana iz voća i povrća poput crnog pasulja povezan je sa smanjenim rizikom za kolorektalni karcinom.

Sadrži veliku količinu folata koji igra ulogu u sintezi i popravljanju DNK i tako sprečava nastanak izvornih ćelija karcinoma iz mutacija u DNK. Istraživanja su pokazala da ima izuzetno visok sadržaj molibdena, retkog minerala koji se ne nalazi tako često u hrani.

Pokazalo se da molibden smanjuje impotenciju i erektilnu disfunkciju kod starijih muškaraca, ukoliko se redovno konzumira u ishrani. Ovaj redak element je redovno povezan sa povećanom energijom i interesovanjem za seksualne aktivnosti kod starijih muškaraca.

Može da poboljša funkcije nervnog sistema kroz obezbeđenje potrebnih aminokiselina i molibdena. Ima mnogo vitamina i minerala, ali je primetno veća količina vitamina B9 ili folne kiseline. Redovno dodavanje u ishrani može osigurati bezbedne nivoe folne kiseline u sistemu koja igra ključnu ulogu u sprečavanju demencije i Alchajmera.

Još jedna od koristi folne kiseline, koja se nalazi u tako visokim nivoima u je njena uloga u zaštiti dece u materici.

Nivoi folata u organizmu žene su sastavni deo normalnog i zdravog razvoja fetusa, posebno u mozgu i kičmenoj moždini. Dodavanjem zdrave količine ovog pasulja, a samim tim i folata, u ishrani može zaštititi bebu dok je još u materici.

Način pripreme:

Potopiti 8 sati, kuvati sa morskim algama i soliti na kraju da bi se povratila vlažnost organizma.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 340 kcal

Proteini 24g

Ugljeni hidrati 64g

Masti 1g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top