Crni pasulj organski 200g Biošpajz

210 RSD

Crni pasulj ima diuretska sojstva, pa ima pozitivno dejstvo na bubrege, odnosno pomaže kod kamena u bubrezima, kod noćnog mokrenja.

Crni pasulj organski 200g Biošpajz

Crni pasulj, osim što je izvanredan izvor hranljivih sastojaka, ima i terapeutska svojstva koja pozitivno deluju na različite aspekte zdravlja. Ovo moćno povrće se tradicionalno koristi za poboljšanje funkcionisanja bubrega, olakšavanje simptoma poput kamena u bubrezima, noćnog mokrenja i teškoća pri uriniranju.

Osim toga je koristan za reproduktivni sistem. Pomaže kod problema kao što su nekontrolisano izbacivanje semena kod muškaraca, sterilitet i topli talasi u menopauzi.

Za one koji se bore s viškom kilograma ili nepravilnom regulacijom šećera u krvi, redovna konzumacija crnog pasulja može biti od koristi.

Hrana bogata vlaknima može značajno uticati na osećaj sitosti nakon obroka i smanjiti apetit. To može dovesti do smanjenog unosa kalorija i podrške u procesu gubitka težine.

Brojne studije ukazuju na to da ishrana bogata biljnim namirnicama poput tamog pasulja može smanjiti rizik od raznih zdravstvenih problema, uključujući gojaznost, dijabetes i srčane bolesti.

Osim što pomaže u održavanju zdrave telesne težine i jačanju imuniteta. Konzumacija crnog pasulja takođe može poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Sadrži nutrijente poput kvercetina i saponina, koji imaju protivupalna svojstva i mogu smanjiti rizik od ateroskleroze, kao i selena, minerala koji podržava funkciju jetre i može sprečiti upalu i rast tumora.

Dodatno je bogat folnom kiselinom, koja igra ključnu ulogu u prevenciji demencije i Alchajmerove bolesti, kao i u zaštiti razvoja fetusa tokom trudnoće.

Priprema je jednostavna:

Potopite pasulj preko noći, kuvajte ga sa morskim algama i posolite na kraju kako biste sačuvali vlagu i hranljive sastojke.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 340 kcal

Proteini 24g

Ugljeni hidrati 64g

Masti 1g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top