Dimljeni tofu

Dimljeni tofu od soje sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Dimljeni tofu je postan na vodi. Veganska zamena za dimljeni kačkavalj ili sir. Iako je proizveden od soje zadovoljava ukuse ljudi koji ne žele ili nisu u mogućnosti da kontumiraju sireve napravljene od mleka.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Soja ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Proteini

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Amino kiseline

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim sojin sir jedini kompletan biljni izvor proteina.

Zdravlje

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar. Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top