Organski tofu dimljeni 200g Joya

430 RSD

Organski tofu sir dimljeni je napravljen od austrijske soje. Ljubitelji tofua mogu da ga koriste za pravljenje najukusnijih stvari. Ima odličan ukus u salati ili kao osnova za ukusne namaze.

Organski tofu dimljeni 200g

Organski tofu dimljeni je napravljen od austrijske soje. Ljubitelji mogu da ga koriste kao zamenu za sir za pravljenje najukusnijih stvari. Ima odličan ukus u salati ili kao osnova za ukusne namaze kao zamena za sir .

A ako volite nešto vruće, možete ga zapeći i poslužiti kao sastojak za jela od testenine ili pirinča. Takođe dobar sastojak za ukusne supe. Kreativnost ne poznaje granice. Tofu od soje – najrasprostranjeniji je sojin proizvod. Dobija se zgrušavanjem sojinog napitka. Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.

Proizveden od soje iz ekološkog uzgoja! Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol. Daje samo 70Kcal na 100 grama.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva.

Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol. Bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane. Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne.

To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar.

Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Sastav:

Voda, organska soja 23%, kalcijum-sulfat), marinada voda, soja sos (voda, soja , pšenica , morska so), majoran , korijander , beli luk , bosiljak , so, dim.

Veganski, sertifikovano bezglutenski, bez laktoze.

Alergen info:

soja (potencijalni alergeni).

Prirodno ne znači samo bez aditiva, divan za eksperimentisanje.

Divno poprima ukus sosova i marinada, čineći ga podjednako pogodnim za začinjena ili slatka jela. Može da se peče, peče na roštilju ili prži, dobrog je ukusa sirov ili sa povrćem, žitaricama. Odlična alternativa za klasičan sir.

Pakovanje 200g Joya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top