Dimljeni tofu natur 250g Uljarica SSM

399 RSD

 Ljubitelji dimljenog tofua mogu da ga koriste za pravljenje najukusnijih stvari.

Dimljeni tofu natural 250g

Dimljeni Tofu sir od soje natur je dobijen fermentacijom sojinog mleka. Odlična alternativa za dimljeni sir (kačkavalj) . Iako je proizveden od soje zadovoljava ukuse ljudi koji ne žele ili nisu u mogućnosti da konzumiraju sireve napravljene od mleka.

Bez dodatog konzervansa, veštačkih boja, aroma, posno na vodi. Ne sadrži sirovine životinjskog porekla, blagog je ukusa pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva.

Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodna za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Tofu sir sadrži sve esencijalne amino kiseline i to je čini jedinstvenom.

Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar. Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Može se pržiti, dinstati, peći u rerni, grilovati ili koristiti kao dodatak čorbama i raznim varivima.

Sam po sebi ima veoma blag ukus i zbog toga ga je dobro marinirati, obložiti začinima ili koristiti uz razne umake i kao alternativa klasičnom siru.

Sastav:

soja, morska so i voda i začini.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 2843

Energetska Vrednost KJ 1189

Masti 14g

Mononezasićene masti 0g

Oolinezasićene masti 0g

Zasićene masti 3g

Ugljeni hidrati 16g

Šećeri 8g

Vlakna 0g

Proteini 21g

Pakovanje 250g Uljarica SSM

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top