Dimljeni tofu pikant 250g Uljarica SSM

340.00RSD

Idealan je za sendviče, naročito u vreme posta ili kao dodatak u posne sarme i druga kuvana jela.

Dimljeni tofu pikant

Dimljeni Tofu pikant je dobijen fermentacijom sojinog mleka. Ukus mu je prijatno slankast sa aromom mirođije. Dimljeni tofu se proizvodi soje ,morske soli, vode i začina . 

Bez dodatog konzervansa, veštačkih boja, aroma, posno na vodi

Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane. Ne sadrži GMO.

Manje masti i holesterola

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu  je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Tofu ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Proteini

Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Amino kiseline

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Zdravlje

Dodavanjem umerenih količina tofu sira u ishranu, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Korišćenje

Tofu dimljeni se može pripremiti na mnogo načina

Može se pržiti, dinstati, peći u rerni, grilovati ili koristiti kao dodatak čorbama i raznim varivima. Sam po sebi ima veoma blag ukus i zbog toga ga je dobro marinirati, obložiti začinima ili koristiti uz razne umake.

Ukoliko imate mogućnost, i ako do sad niste probali tofu, preporučujemo vam da kupite dimljeni jer ima znatno izraženiji i zanimljiviji ukus.

Sastav :

Soja ,morska so i voda i začini .Posno na vodi.

Na 100g proizvoda :

Energetska Vrednost Kcal 284

Energetska Vrednost KJ 1189

Masti 14.9g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 3.20g

Ugljeni hidrati 16.6g

Šećeri 8.3g

Vlakna 0g

Proteini 21g

Dimljeni tofu pikant 250g Uljarica SSM

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top