Dimljeni tofu pikant 250g Uljarica SSM

370 RSD

Dimljeni tofu je idealan za sendviče, naročito u vreme posta ili kao dodatak u posne sarme i druga kuvana jela.

Dimljeni tofu pikant 250g

Dimljeni tofu od soje pikant je dobijen fermentacijom sojinog mleka. Odlična zamena za dimljeni sir ili kačkavalj. Ukus mu je prijatno slankast sa aromom mirođije. Tofu se proizvodi soje, morske soli, vode i začina .

Bez dodatog konzervansa, veštačkih boja, aroma, posno na vodi. Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Soja ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol. Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim soja jedini kompletan biljni izvor proteina. Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar. Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Može se pržiti, dinstati, peći u rerni, grilovati ili koristiti kao dodatak čorbama i raznim varivima. Sam po sebi ima veoma blag ukus i zbog toga ga je dobro marinirati, obložiti začinima ili koristiti uz razne umake. Odlična alternativa za dimljeni sir (kačkavalj) . Iako je proizveden od soje zadovoljava ukuse ljudi koji ne žele ili nisu u mogućnosti da konzumiraju sireve napravljene od mleka.

Sastav:

soja, morska so, sušeno povrće (šargarepa, celer, paškanat, mirođija).

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska Vrednost Kcal 284

Energetska Vrednost KJ 1189

Masti 14g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 3g

Ugljeni hidrati 16g

Šećeri 8g

Vlakna 0g

Proteini 21g

Pakovanje 250g Uljarica SSM

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top