Organski tofu naturale 250g Joya

360 RSD

Organski tofu sir od soje je najrasprostranjeniji je sojin proizvod. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka.Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.

Organski tofu naturale 250g

Organski tofu naturale od soje je najrasprostranjeniji je sojin proizvod.Koristi se kao zamena za sir. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka. Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.

Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol. Daje samo 70Kcal na 100 grama.

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv.

Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim sojin sir jedini kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina soje u ishrani, učinićete veliku stvar. Smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Prirodno ne znači samo bez aditiva. Gotovo je bez ukusa i divno poprima ukus sosova i marinada, čineći ga podjednako pogodnim za začinjena ili slatka jela. Može da se peče, peče na roštilju ili prži, dobrog je ukusa sirov ili sa povrćem, žitaricama. Takođe možete uživati u hladnom  u vašoj salati ili prerađenom u slane namaze. Koristi se kao zamena za sir.

Veganski, sertifikovano bezglutenski, bez laktoze.

Sastav:

voda, organska soja , koagulant, kalcijum sulfat.

Pakovanje 250g Joya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top