Kupinovo vino

Najstarije lekovito sredstvo koje je čovek proizveo je kupinovo vino. Jer organizam trudnice, dojilje, deteta, organizam oslabljen posle bolesti ili napornog posla, vapi za pomoći: 0.5 – 1 dl kupinovog vina. Anemija, slaba cirkulacija krvi, povišeni krvni pritisak, samo su neke od poteškoća sa kojima se naše telo suočava. Slab apetit i varenje – 0,5 dl, problem sa žući i varenjem – 0,5 dl, problem sa lučenjem mokraće – 0.5 dl…

Kupinovo vino dobro deluje na kožne bolesti kao što su osipi, a zahvaljujući vitaminu C, mineralima i gvožđu, možete se oprostiti od vrtoglavica i umora.

Sadrži kiseline, sličnog dejstva želudačnim, čime pomaže kod varenja hrane, posebno belančevina. Kvarcetin, sastojak ovog vina pobeđuje ćelije raka, zajedno sa ostalim flavonaidima, koje sadrži, umanjeje rizik od raka grudi i grlića materice.

Flavonaidi štite telo od slobodnih radikala. Monoflavonaidi kao resveratrol su takođe antioksidanti, su oni koji snižavaju “loš” holesterol, sprečavaju oštećenje krvnih sudova i čuvaju telo od debljanja i dijabetesa. Tvrdi se da resveratrol za 50% sprečava začepljenje krvnih sudiva, čime smanjuje rizik od infarkta.

Procijanidi koje ovo vino sadrži, su izuzetno dobri u borbi protiv srčanih bolesti.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top