Kupinovo vino sa medom 750ml RB Aleksandrovac

750 RSD

Sa obiljem vitamina C, raznih minerala a posebno gvožđa kupinovo vino je izrazito dobro kod malokrvnosti, umora, vrtoglavica.

Kupinovo vino sa medom 750ml

Kupinovo vino sa medom proizvedno od pravog voća ubranog na padinama Kopaonika i na Župskim kosama.

Zdrav prirodni proizvod sa niskim sadržajem alkohola (4,5%), dobijen fermentacijom plodova kupine u strogo kontrolisanim uslovima.

Kupina je od davnina je poznata kao veoma koristan i efikasan lek za lečenje anemije (malokrvnosti), pogotovo kada su u pitanju deca, trudnice i osobe postoperativnom oporavku.

Osim odličnog ukusa i pitkosti, vino je odlično i za mnoge bolesti! Pre svega, preporučuje se ljudima, ali i deci sa slabim imunitetom. Kako je količina koja se treba piti za punu dozu 1 dl na dan podeljen na 3 dela, mogu ga konzumirati i trudnice i dojilje.

Vino od kupine sa dodatkom meda pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, što doprinosi rastvaranju sluzi, bržoj i zdravijoj razmeni sastojaka u organizmu.

Povoljno deluje i na kožne bolesti (razne lišajeve, osipe)… Sa obiljem vitamina C, raznih minerala a posebno gvožđa izrazito je dobro kod malokrvnosti, umora, vrtoglavica. Kad u organizmu nedostaje gvožđa kiseonik ne može normalno dopreti do ćelija tela i javlja se klonulost.

Lekovitost:

Kupine, kao i mnoge druge “crne” voćke, sadrže flavonoide, koji imaju antioksidantna svojstva, koja su se pokazala efektivna u snižavanju rizika od mnogih vrsta raka, među kojima su rak grudi i rak grlića materice.

Holesterol

Kao i flavonoidi, nonflavonoidi su antioksidansi i nalaze se u crvenim vinima od grožđa ili kupina. Najkorisniji nonflavonoid je resveratrol, koji pored mnogih blagotvornih dejstava.

Snižava “loš” holesterol, sprječava oštećenje krvnih sudova i čuva ljudsko tijelo od prekomjernog debljanja i dijabetesa. Pokazalo se, takođe, da resveratrol sprječava začepljenje krvnih sudova i smanjuje rizik od srčanog udara za 50 odsto.

Kupine sadrži i procijanidine, koji su se pokazali dobrim u borbi protiv srčanih bolesti. Zato je vrlo korisno da ljudi koji boluju od visokog krvnog pritiska konzumiraju crvena vina.

Verovatno ste čuli da se ova vrsta vina koristi za lečenje anemije (malokrvnosti). Kako je bogato vitaminima, mineralima i drugim hranljivim supstancama, kupinovo vino je odličan prirodni lek za borbu protiv anemije.

Odličan prirodni lek za poboljšanje cirkulacije krvi, upravo zahvaljujući svom lekovitom sastavu uz obilje vitamina i minerala.

Preporučuje se korišćenje kupinovog vina u trudnoći, posebno trudnicama koje pate od malokrvnosti (anemije), zahvaljujući tome što predstavlja bogat izvor gvožđa. Za doziranje i način primene, konsultujte se sa lekarom.

Pakovanje: 750ml

Proizvodjač: RB Aleksandrovac

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top