Miso pasta

Miso pasta je frementisana pasta od soje (soja se uglavnom fermentiše sa prinčem) i morske  soli uz dodatak „koji“-ja, odnosno plesni.

U Japanu se od davnina poštuje kao jedna od najvrednijih namirnica za održavanje dobrog zdravlja, kako zbog hranjivih tako i medicinskih vrednosti.

Miso sadrži žive enzime koji pomažu probavu, jačaju krv, održavaju ravnotežu esencijalnih masnoća, vitamina, minerala i belančevina.

Slanog ukusa te je idealna kao zamena za so. Koristi se za začinjavanje supa (poznata miso supa), variva, jela sa morskim algama i mnoga druga. Ono što je važno napomenuti jeste da se ona uvek dodaje na kraju kuvanja, kada je jelo već gotovo i ne sme da provri ponovo kako bi zadržala svoje hranljive sastojke.

Miso začin sadrži biljni izoflavon genistein, antikancerogeni agens koji sprečava napredovanje ćelija raka. Sprečava kiselost organizma. Veoma je bogata kvalitetnim proteinima. Ona sadrži i vitamine, amino kiseline, gvožđe, kalijum, magnezijum, dijetetska vlakna.

Miso sadrži enzime i bakterije koje značajno olakšavaju varenje i pomažu asimiliciju hranljivih sastojaka u organizmu.

Veoma bogata mineralima, što dodatno utiče na uravnotežavanje metabolizma. Takođe hrani kožu, ubrzava građenje tkiva i ćelija kože, čime doprinosi i lepoti. Zbog linoleinske kiseline i lecitina, koji rastvara holesterol, sprečava posledice kardiovaskularnih oboljenja, arterioskleroze, kao i visokog krvnog pritiska.

Jača imuni sistem, ublažava efekte pušenja i alkohola, a utiče i na ublažavanje posledica svih radioaktivnih zračenja.

Korišćenje misa preporučuje se:

  • kao pomoćno lekovito sredstvo u prevenciji kancera
  • za snižavanje krvnog pritiska
  • jer štiti zdravlje srca
  • zbog detoksifikujućih svojstava
  • kao pomoć radu jetre
  • kao pomoć varenju
  • kao pomoć radu mozga i nervnog sistema
  • utiče na smanjenje gojaznosti
  • sprečava opstipaciju.

Kako je koristiti ?

Moguće je koristiti i kao dodatak sosevima, pečenom mesu ili grilovanom povrću, raznim jelima.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top