Miso pasta

Miso pasta je fermentisana pasta od soje, pri čemu se soja obično fermentiše sa pirinčem, morskom solju i dodatkom „koji“ -ja, odnosno plesni.

U Japanu je oduvek cenjena kao jedna od najvrednijih namirnica za održavanje dobrog zdravlja, zbog svojih hranljivih i medicinskih svojstava.

Miso pasta sadrži aktivne enzime koji poboljšavaju probavu, jačaju krv, održavaju ravnotežu esencijalnih masnoća, vitamina, minerala i proteina.

Ima slan ukus i idealna je zamena za so. Koristi se za začinjavanje supa, variva, jela sa morskim algama i mnogih drugih jela. Bitno je napomenuti da se dodaje na kraju kuvanja, kako bi zadržala svoje hranljive sastojke.

Miso začin sadrži biljni izoflavon genistein, koji ima antikancerogeno dejstvo i sprečava progresiju ćelija raka.

Takođe pomaže u neutralizaciji kiselosti u organizmu i bogat je kvalitetnim proteinima, vitaminima, amino kiselinama, gvožđem, kalijumom, magnezijumom i dijetetskim vlaknima.

Enzimi i bakterije prisutni u misu olakšavaju varenje i pomažu u asimilaciji hranljivih sastojaka u organizmu. Takođe, zbog bogatstva mineralima, miso doprinosi uravnoteženju metabolizma i hrani kožu, ubrzavajući procese regeneracije tkiva.

Zahvaljujući linoleinskoj kiselini i lecitinu, korišćenje miso paste sprečava posledice kardiovaskularnih oboljenja i visokog krvnog pritiska.

Takođe, jača imuni sistem, umanjuje štetne efekte pušenja i alkohola, te smanjuje posledice izloženosti radioaktivnom zračenju.

Preporučuje se korišćenje misa kao dodatna podrška u prevenciji kancera, snižavanju krvnog pritiska, zaštiti zdravlja srca, detoksikaciji organizma, podršci radu jetre, olakšanju varenja, poboljšanju rada mozga i nervnog sistema, smanjenju gojaznosti i prevenciji opstipacije.

Može se koristiti kao dodatak sosevima, pečenom mesu ili grilovanom povrću, kao i u raznim drugim jelima.

Konzumiranje jednog tanjira miso supe svakog dana jača otpornost organizma na razne bolesti i može preventivno delovati protiv pojave raka.

Cena se redovno ažurira
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top