Miso pasta Tamna 1kg Hanamaruki

1.199 RSD

Tamna Miso pasta je prirodno fermentisana pasta od soje (soja se uglavnom fermentiše sa prinčem) morske soli i kodži-a. Miso sadrži enzime koji su nastali višegodišnjom prirodnom fermentacijom. Enzimi poboljšavaju varenje, bolje lučenje želudačnih sokova, pa samim tim veću iskorišćenost hranljivih materija.

Miso pasta tamna 1kg

Miso pasta tamna je prirodno fermentisana pasta od soje (soja se uglavnom fermentiše sa prinčem) morske soli i kodži-a. Sadrži enzime koji su nastali višegodišnjom prirodnom fermentacijom.

Enzimi poboljšavaju varenje, bolje lučenje želudačnih sokova, pa samim tim veću iskorišćenost hranljivih materija. Sprečava razvoj kiselosti organizma tako što sprečava truljenje, pojavu gasova, nadutosti i loše varenje hrane.

Miso začin se preporučuje svakodnevno korišćenje jer pomaže snižavanju holesterola, sprečava pojavu osteoporoze, alergija, tuberkuloze, srčanih oboljenja.

Takođe pomaže ženama da uspostave hormonalni balans, pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja. Obiluje proteinima, kompleksom B vitamina, kalcijumom, fosforom, gvožđem, kalijumom, bioflavonidima. Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu.

Miso pasta sadrži fialone iz klase fitoestrogena koji su slični ženskom hormonu estrogenu. Fitoestrogeni smanjuju brojnost klimakteričnih tegoba kao i postklimakteričnu osteoporozu. Sadrži žive enzime, mlečnu kiselinu, kvaščeve gljivice otporne na so i kodži bakterije.

Svi ovi činioci u debelom i tankom crevu razgrađuju kompleksne molekule belančevina, ugljenih hidrata i masti u jednostavnije i za asimilaciju lakše molekule.

Jedna kaščica miso paste dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne energiju i da se zaštiti od bolesti. Lako se koristi u svakodnevnoj ishrani, posebno u supama i kuvanim jelima.

Sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska. Bogat je mineralima. Kvalitetno proizvedena pasta sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane.

Ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice. Sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonide.

Miso supa ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i pruža toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu posebno u zimskom periodu, iako se koristi u ishrani svakodnevno tokom cele godine. Okrepljuje krv, stomak i creva.

Sastav:

celo zrno soje, pirinač, kuhihinjska so, voda

Upotreba:

Jednu kašičicu misa dodati u svoj obrok i ne kuvati jer gubi svojstvo na visokim temperaturama.

Pakovanje 1kg Hanamaruki

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top