Beli miso 250g
Organski beli miso je začin neodoljivog umami ukusa, ova pasta bogata vitaminima B grupe, vitaminom K, bakrom, manganom i fosforom. Ima mnogobrojne zdravstvene benefite. Fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kodži uz dodatak ječma ili pirinča.
Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani.
Marukura je slatka vrsta misa je vrhunski proizvod iz biološkog uzgoja i najpopularniji je u Japanu. Zanatlijski ga proizvodi porodica Okada.
Odlikuje ga lagan, slatkast, osvežavajuć ukus. Naročito pogodan za korišćenje u sosovima, umacima, prelivima za salate. On ima najslađi ukus i obično se koristi za dresinge za salatu i lagane prelive i soseve za povrće.
Ako nikada do sada niste probali miso začin preporučujemo da počnete upravo sa ovom vrstom zbog njegove blage arome.
Zahvaljujući fermentaciji, bogat izvor probiotika, pa pozitivno utiče na probavu, ali i na jačanje imuniteta. Preporučuje za za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima.
Jedan tanjir miso supe dnevno pojačava otpornost organizma na sve bolesti i preventivno deluje na pojavu raka.
Lekovito dejstvo:
- za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
- za sprečavanje osteoporoze
- za sprečavanje alergija
- za sprečavanje pojave tuberkoloze
- pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
- Za lepotu jer hrani kožu koja dobija gipkost i svežinu
- za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima
- za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime
- za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze
- za srčana oboljenja jer miso sadrži linolinsku kiselinu
- za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
- za sprečavanje osteoporoze
- za sprečavanje alergija
- za sprečavanje pojave tuberkoloze
- Sposoban da se ugradi u radioaktivne supstance i da ih eliminiše iz organizma putem stolice
- Štiti od raka
Sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.
Sadrži:
9,7 mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida. Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.
Recept za supu
Od već skuvane supe od povrća odvojite 2,5 dcl i umešajte sa kašičicom paste. Dobijenu mešavinu razmutite sa ostatkom supe. Pošto je prirodno slan, on zamenjuje kocku za supu. Supa nikako ne sme ponovo da uzavri jer će miso na taj način izgubiti važan deo svoje hranljive vrednosti.
Sastav:
pirinač organskog porekla, celo zrno soje, morska so, kodži spore.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska Vrednost Kcal 194
Energetska Vrednost KJ 818
Masti 4g
Mononezasićene masti 0g
Polinezasićene masti 0g
Zasićene masti 0g
Ugljeni hidrati 28g
Šećeri 26g
Vlakna 1g
Proteini 9g
Pakovanje 250g Mitoku