Mugi Miso 400g
Mugi Miso pasta dobija se nakon dugotrajnog procesa fermentacije sojinih zrna, pirinča, ječma, soli, kao i pšenice. Tokom ovog postupka zrna soje potpuno se razgrađuju, pa je ovaj proizvod lako svarljiv.
Jedan tanjir miso supe dnevno obezbeđuje organizmu energiju. Povećava njegovu otpornost i preventivno deluje na pojavu raka.
Lekovita pasta od soje dobar je izvor vlakana i proteina, sadrži ugljene hidrate. U njenom sastavu su i esencijalna ulja, 18 amino-kiselina, kao i fenolne kiseline poput ferulne, kumarinske, siringinske, vanilinske i koji čine. Bogata je mineralima bakra, cinka i mangana, kao i vitaminima B, E te saponinima.
Sadrži enzime koji su nastali višegodišnjom prirodnom fermentacijom. Ovi enzimi poboljšavaju varenje, bolje lučenje želudačnih sokova, pa samim tim veću iskorišćenost hranljivih materija. Sprečava razvoj kiselosti organizma tako što sprečava truljenje, pojavu gasova, nadutosti i loše varenje hrane.
Preporučuje se svakodnevno korišćenje jer pomaže snižavanju holesterola, sprečava pojavu osteoporoze, alergija, tuberkuloze, srčanih oboljenja.
Takođe pomaže ženama da uspostave hormonalni balans, pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja. Obiluje proteinima, kompleksom B vitamina, kalcijumom, fosforom, gvožđem, kalijumom, natrijumom.
Jedna kašičica miso začina sadrži 200 do 300mg magnezijuma. Međutim, istraživanja su pokazala da, uprkos visokom nivou. No, ona ne šteti kardiovaskularnom sistemu, iako mnogi misle suprotno.
Isto tako, zahvaljujući linoleinskoj kiselini i lecitinu koji rastvara holesterol, miso sprečava posledice brojnih kardiovaskularnih oboljenja. Među njima je i ateroskleroza, a takođe ova lekovita sojina pasta i reguliše krvni pritisak. Poboljšava rad probavnog sistema, ubrzava metabolizam i samim tim omekšava stolicu.
Sadrži visok procenat bakterija Lactobacillus, kao i enzima koji podstiču izlučivanje probavnih sokova i potpomažu varenje. Tokom fermentacije koriste se mikroorganizmi što razlažu proteine, ugljene hidrate i masti. Svi oni nalaze se u soji, te ih transformišu u lakše svarljive, puno manje molekule.
Brojni antioksidansi u njegovom sastavu neutrališu dejstvo slobodnih radikala, što su potvrdila i nova istraživanja sprovedena u Japanu.
Naime, naučnici antioksidansna svojstva tog sojinog proizvoda pripisuju njegovom tamnom pigmentu. Osobe koje redovno konzumiraju ovaj sojin proizvod imaju daleko manje šanse da obole od karcinoma. Sve to je potvrđeno kod raka jajnika, bubrega, materice, debelog creva i karcinoma prostate.
Sadrži biljni izoflavon genistein, antikancerogeni agens koji sprečava napredovanje ćelija raka. Usporava rast određenih enzima koje stvaraju onkogeni.
Sastav:
Sojino zrno 58%, Ječam 29,49%, Morska so 11%, Seme kodži 0,001%, (asperegilus orizae), voda 1,5%.
Proizvodi: Muso Ltd, Japan
Pakovanje 400g Hemakheya