Azuki pasulj organski 200g
Organski azuki pasulj sadrži značajne količine raznih minerala. Neki od njih su fosfor, kalcijum i magnezijum. Takođe, ova biljka sadrži vitamin B-9, vitamin A i Folnu kiselinu. Koristi kao hrana pogodna za varenje, ali i kao lek. Povoljno utiče na rad srca, tankog creva i pankreasa, …
Azuki je tamno crvenog ovalnog zrna, veličine oko pola centimetra, poreklom iz Japana. Zrna s jedne strane imaju uočljivi beli rub.
Ovaj pasulj je pravi pravcati šampion među pasuljima.
Slađi je od ostalih mahunarki, a prirodni je izvor kalijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. Po vitaminskom sastavu azuki je sličan ostalim mahunarkama.
U principu, istraživanja su povezala konzumiranje azuki pasulja sa sporijim starenjem, poboljšanjem zdravlja srca, prevencijom raka, snižavanjem holesterola, smanjenim strukom i povećanom energijom.
Često sortiran u ishrani mnogih vegetarijanaca, a studije pokazuju da može biti glavni razlog toliko zdravstvenih prednosti koje su povezane sa ovim načinom ishrane.
Lekovito dejstvo:
- Redovna upotreba azukija povećava količinu majčinog mleka
- Pomaže kod dijabetesa
- Dobar antioksidant
- Povećava mišićnu masu
- Poboljšava zdravlje srca
- Pomaže kod mršavljenja
- Pomaže u lečenju bolesti bubrega i bešike
- Za produžene menstruacije žvakati 5 zrna azukija dnevno dok menstruacija ne stane
Način pripreme:
Možete ga kombinovati ili s drugim žitaricama, u slanoj i slatkoj varijanti. Pre kuvanja ga možete natopiti (6-8 sati), kako biste poboljšali njegovu probavljivost.
Kuva se oko sat i po vremena, u razmeri od tri šolje vode na jednu šolju azukija. Posle kuvanja se procedi, a voda takođe može da se iskoristi i to kao hranljivi napitak.
Ona je bogata nutritijentima iz azukija, a pored toga je i ukusna, tako da se može konzumirati poput čaja.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 1281 kJ / 304 kcal
Masti 1g
od kojih zasićene masne kiseline 0g
Ugljenihidrati 41g
od kojih šećeri 3g
Belančevine 23g
So < 0g
Pakovanje 200g Biošpajz