Crveni pasulj organski 200g Biošpajz

260 RSD

Crveni pasulj je odličan izvor proteina, a siromašan je kalorijama, mastima i natrijumom.

Crveni pasulj organski 200g

Crveni pasulj je veoma hranljiv, odličan izvor proteina, a siromašan kalorijama, mastima i natrijumom. Dok se klijanjem povećava količina vitamina u pasulju, pogotovo vitamina E i C, sušenjem pasulj ne gubi svoje kranljive sastojke.

Ne sadrži gluten tako da ga mogu koristiti oboleli od celijakalije.

Stručnjaci iz područja nutricionizma i medicine preporučuju što više dijetetskih vlakana u ishrani, pri čemu je pasulj odličan izbor. Vlakna podstiču i održavaju pravilnu probavu ,sprečavaju opstipaciju (zatvor).

Vlakna su pomoć i prevencija kod lečenja hemoroida divertikuloze, sindroma iritabilnog kolona, raka debelog creve, kao što i održava zdravu crevnu mikrofloru, koja je preduslov za snažan imunitet.

Konzumiranje je posebno je dobro kod dijabetičara jer smanjuje skok šecera, takode sadrži esencijalnu aminokiselinu “triptofan” koja utice na stvaranje hormona srece seratonina,tako da je dobar za amortizaciju depresije.

Inače da bi se proizveo seratonin neophodna je ova esencijala kiselina koja postoji u mnogim namirnicama.Medutim u ovom pasulju je ima cak preko 250 mg na 100 g pasulja.

Ovde možete da pogledate niz bolesti na koje korišćenje crvenog pasulja preventivno deluje:

anemija ,bolestiputeva, bolestisrca, glavobolja, depresija, impotencija, nastanak šečerne bolesti, neplodnost, pad imuniteta.

Takođe kod prehlade i grip, problemi sa kostima, sprečavanje bubrežnih bolesti, stres, hemoroidi, hronični umor, tumor, rak.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetske vrednosti 1334kJ/317kcal

Masti 1g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 40g

od kojih šećeri 1g

Proteini 24g

So 0g

Vlakna 23g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top