Mungo pasulj organski 500g Beyond

770 RSD

Mungo pasulj je veoma je hranljiv, vrlo je dobar izvor proteina koji sadrže gotovo sve bitne aminokiseline, priprema se u obliku pirea i kaša.

Mungo pasulj je dragocen izvor proteina, vitamina i minerala, često korišćen u ishrani zbog svoje nutritivne vrednosti i lekovitih svojstava. Sa svojim karakterističnim malim, zelenim zrnom koje se lako može klijati, mungo je omiljen među vegetarijancima i onima koji vode računa o zdravoj ishrani.

Ističe po visokom sadržaju proteina koji obuhvata gotovo sve esencijalne aminokiseline, čineći ga idealnim dodatkom biljnoj ishrani. Pored toga, bogat je rastvorljivim vlaknima koja doprinose stabilizaciji nivoa šećera u krvi i regulaciji digestivnog sistema.

Uz proteine i vlakna pruža obilje drugih važnih hranljivih sastojaka poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, cinka i vitamina A, E, K, C i B kompleksa.

Ovi sastojci su ključni za zdravlje srca, kontrolu holesterola, regulaciju šećera u krvi i podršku imunološkom sistemu.

Studije su pokazale da redovna konzumacija munga može pozitivno uticati na smanjenje nivoa holesterola i stabilizaciju šećera u krvi. Takođe, istraživanja su sugerisala da sadrži inhibitore proteaze koji mogu usporiti rast malignih tumora, posebno kod karcinoma dojke.

Priprema je jednostavna – pasulj se može skuvati bez prethodnog potapanja, idealno uz dodatak morskih algi. Važno je dodavati so tek nakon što je pasulj potpuno skuvan.

Mungo pasulj nije samo ukusan, već je i dragocen saveznik u očuvanju zdravlja. Sa svojom izuzetnom hranljivom vrednošću i lekovitim svojstvima je nezamenjiv deo zdrave ishrane.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1453kJ/347Kcal

Proteini 24g

Ugljeni hidrati 46g

od kojih šeceri 6g

Masti 1g

Od kojih zasićene masne kiseline 0,3g

Biljna vlakna 16g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top