Ulje cimeta, dobijeno destilacijom kore cimetovog drveta, nije samo aromatično, već je i moćno sredstvo za očuvanje vašeg zdravlja.

Evo nekoliko razloga zašto bi trebalo da razmotrite dodavanje ovog ulja u svoju svakodnevnu rutinu:

  1. Borba protiv infekcija: Glavni aktivni sastojak ulja cimeta, cinamaldehid, ima snažna antibakterijska i antivirusna svojstva. Inhalacija pare sa ovim uljem može pomoći u oslobađanju disajnih puteva, olakšavanju kašlja i sprečavanju širenja bakterija i virusa.
  2. Podrška digestivnom sistemu: Ulje cimeta može pomoći u smanjenju gasova, nadutosti i probavnih smetnji, te podsticanju apetita i varenja hrane. Dodavanje nekoliko kapi ovog ulja u čaj ili vodu može doprineti osećaju blagostanja nakon obroka.
  3. Zdravlje kože i kose: Ulje cimeta ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u lečenju akni, bubuljica i drugih kožnih infekcija. Dodavanje nekoliko kapi ovog ulja u bazno ulje poput kokosovog ili bademovog ulja može stvoriti efikasan tretman za masažu koji će umiriti kožu i hidrirati je. Takođe, može se koristiti u kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose.
  4. Opšte blagostanje: Osim zdravstvenih benefita, ulje cimeta ima prijatan i umirujući miris koji može poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti stres.

Važno je napomenuti da se ulje treba koristiti sa oprezom i u skladu sa uputstvima, jer može izazvati iritaciju kože kod nekih osoba. Pre upotrebe, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom ili test osetljivosti na malom delu kože.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top