Agava šećer 150g organski Superfood

320 RSD

Agava ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara.

Agava šećer 150g

Agava šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Agave šećer sirovi smeđi organski je najmanje rafinisan od svih šećera koji se proizvode od agave.

Dobija se od meksičkog kaktusa plave agave i sadrži fruktozu, glukozu, kao i izvesnu količinu gvožđa. Izdvaja se polako i potpuno je sirov, zato što temperatura u procesu izdvajanja nikad ne prelazi 42°C.

Agava se koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, toplih napitaka, torti, kolača, peciva i drugo. Šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa.

Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Osim niskog glikemijskog indeksa ima i niz drugih pozitivnih učinaka na zdravlje.

Sadrži saponine i fruktane. Saponini imaju antiupalna svojstva i jačaju imunološki sistem, te pomažu u borbi protiv bakterija. Fruktani su korisni kod dijabetesa i smanjuju nivo štetnih crevnih bakterija, pomažu kod zatvora i smanjuju rizik od nastanka raka creva.

Fruktani takođe povećavaju apsorpciju mineral poput kalcijuma i magnezijuma potvrdili su naučnici s Nacionalnog politehničkog instituta u Guanajuatu u Meksiku. Dosta visok nivo kalcijuma, zajedno s magnezijumom i vitaminom D, smanjuje opasnost od osteoporoze i drugih bolesti povezanih sa zdravljem kostiju.

Sadrži i inulin, vrstu fruktana kojem se pripisuje niz pozitivnih učinaka na ljudsko zdravlje. Studije pokazuju da je inulin pogodan za gubitak viška kilograma zbog svojeg malog glikemičkog indeksa, uzrokovanja osećaja sitosti. Inulin je povezan sa smanjenjem nivoa holesterola i rizika za nekoliko vrsta raka.

Donosi iste dobrobiti kao i agave sirup. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara.

Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer ili med u svim receptima.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 1603 kJ

Energija kcal 378 kcl

Ugljeni hidrati 91g

Dijetska vlakna 7g

Pakovanje 150g Superfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top