Organski javorov sirup 250g Sanatera

990 RSD

Posebno je važno istaći da je sadržaj kalcijuma u javorovom sirupu čak petnaest puta veći nego u medu, čineći ga sjajnim izborom za one koji žele da poboljšaju svoj unos ovog vitalnog minerala.

Organski javorov sirup 250g Sanatera

Organski Javorov sirup je ne samo ukusan, već i nutritivno bogat dodatak ishrani koji može doprineti vašem opštem zdravlju. Ovaj sirup nije samo slatki zaslađivač, već i izvor mnogih korisnih nutrijenata, što ga čini idealnim izborom za sve one koji teže zdravijem načinu ishrane.

Jedna od ključnih karakteristika je njegova visoka koncentracija minerala. Bogat je kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, kalijumom i cinkom.

Ovi minerali su ključni za održavanje zdravlja kostiju, mišića, nervnog sistema i imuniteta.

Posebno je važno istaći da ima veći sadržaj kalcijuma čak petnaest puta nego med. Time ga čini ga sjajnim izborom za one koji žele da poboljšaju svoj unos ovog vitalnog minerala.

Pored minerala, je takođe bogat vitaminima, uključujući vitamin A, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folnu kiselinu i biotin. Vitamin A je ključan za regeneraciju kože i sluzokože, dok vitamini B grupe igraju važnu ulogu u metabolizmu energije i nervnom sistemu.

Osim toga je bogat antioksidansima, koji pomažu u zaštiti tela od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i oksidativnim stresom.

Antioksidansi su takođe povezani sa smanjenjem rizika od raznih bolesti, uključujući srčane bolesti, dijabetes i neke vrste kancera.

Uz toliko blagodeti za zdravlje nije samo slatki dodatak, već i važan deo uravnotežene ishrane. Dodavanje ovog ukusnog sirupa u svoje omiljene recepte može vam pomoći da uživate u slatkim zadovoljstvima bez osećaja krivice, znajući da doprinosite svojem zdravlju i dobrobiti.

Na primer, 100g sirupa ima energetsku vrednost od 1129kJ/270kcal, 0g masti, 67,2g ugljenih hidrata (od kojih 58,6g čine šećeri), bez vlakana, proteina ili soli.

Zavirite u poreklo ove čudesne biljke!

Javor je listopadno drvo koje ima duboko ukorenjene korene u mnogim delovima sveta, posebno u Severnoj Americi, Evropi i Aziji. Ovo drvo, poznato po svojoj karakterističnoj izbrazdanoj kori i prelepim širokim listovima. Igra važnu ulogu u prirodnim ekosistemima i ljudskoj kulturi već hiljadama godina.

Poreklo javora datira unazad milione godina, sa fosilnim ostacima pronađenim u Aziji i Severnoj Americi. Postoje preko 150 različitih vrsta javora, od kojih mnoge imaju svoje specifične karakteristike, kao što su oblik lista, boja kore, ili upotreba drveta u različite svrhe.

U mnogim kulturama, javor je simbolizovao različite koncepte i vrednosti. Na primer, u Kanadi, javor je nacionalni simbol koji predstavlja prirodu, snagu i jedinstvo, dok je u Kini i Japanu simbolizovao lepotu, dugovečnost i harmoniju. U mnogim delovima sveta, sok od javora je tradicionalno korišćen kao prirodni zaslađivač, dok su javorovi listovi korišćeni za lečenje različitih oboljenja u narodnoj medicini.

Pakovanje 250g Sanaterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top