Stevija tečni zaslađivač Lux 120ml

1.190 RSD

Stevija je prirodna zamena za šečer a da pri tom ne podiže nivo insulina u krvi.

Stevija tečni zaslađivač Lux 120ml

Stevija tečni zaslađivač Lux se koristi kao prirodna zamena za šečer a da pri tom ne podiže nivo insulina u krvi . Stevija još ima jednu važnu odliku a to je da ne sadrži kalorije.

Stevia je sigurno, najbolji izvor prirodnog šećera za sve one koji ne smeju ili ne žele jesti rafinisani šećer.

Pogodna za one koji žele smršati, dijabetičare, za obolele od karcinoma i drugih bolesti u kojima je važno ograničiti unos rafiniranog šećera.

Važno je naglasiti da njena primena nije zabeležila pojavu štetnih nuspojava, kao što je slučaj sa veštačkim zaslađivačima. Zahvaljujući svom sastavu ova skromna biljka pogoduje prevenciji i ublažavanju brojnih zdravstvenih problema. Pomaže kod dijabetesa. Istraživanja su pokazala da stevija ima sposobnost stabilizacije nivoa šećera u krvi.

Glikemijski indeks stevije je jednak nuli, što znači da ne podiže nivo glukoze u krvi, što je od velike važnosti za obolele od dijabetesa tipa 2.

Glikozidi lista stevije se za razliku od drugih izvora ugljenih hidrata ne razgrađuju i ne “skladište” u ljudskom organizmu, što je bitan faktor u regulaciji niva šećera u krvi. Studije su potvrdile da ispijanje čaja od lista stevije ili pak čaja s ekstraktom stevije dva do tri puta dnevno može u znatnoj meri pomoći kod hiperglikemije.

Dijabetičari širom sveta uspešno koriste steviju kao prirodnu alternativu za šećer i štetne veštačke zaslađivače poput aspartama.

Ona je jedina prirodna zamena za šećer koja se može koristiti kod infekcije candidom i ešerihijom . Vrlo je pogodna za korišćenje kod osoba na dijeti.

Tečna stevia je 300 puta sladja od šećera. Koristi se za zaslađivanje kafe, čajeva, kompota, kremova i drugih tečnih i kremastih proizvoda.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Ugljeni hidrati 0g

Belančevine 0g

Masti 0g

Kalorije 0

Koliko je slatka ?

20 kapi = 1ml

1ml = 30g šećera

120ml = 3,6 kg šećera

Način upotrebe:

Za zaslađivanje čaja, kafe, sokova, kompota, slatka, kremova i drugih tečnih i kremastih proizvoda.

Sastav:

Estrakt Stevia Rebaudiana (SG 95%), voda, konzervans kalijev sorbat E202e.

Pakovanje 120ml

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top