Kokosov sirup 225ml organski Just Superior

570 RSD

Zasladite sve od kafe, šejkova do vaših poslastica jednim od najzdravijih prirodnih i veganskih .

Kokosov sirup 225ml

Kokosov sirup je 100% prirodan organski i veganski zaslađivač. Smatra se celovitom hranom jer se dobija isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja bilo kog sastojka.

Sirup sa niskim glikemijskim indeksom (GI od samo 35) i stoga je pogodan i za dijabetičare zbog veoma niske količine šećera koja se apsorbuje u krv.

Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste tako da pored šećera, ovaj sirup sadrži i minerale, vitamine, antioksidanse, proteine i inulin u tragovima.

Kokosove palme tada postaju „drvo nektara“ i više ne rađaju kokose. Inače ovaj nektar se naziva i „Neera napitak“. To je popularno, ukusno i zdravo piće. Bogat je izvor minerala, 17 aminokiselina, vitaminom C, kompleksom vitamina B grupe i ima skoro neutralnu ph vrednost. Nastaje tako što se zagreva kokosov nektar.

Takođe izvor mio inositola, supstance koja je ranije smatrana vitaminom (B8), i koja učestvuje u brojnim procesima u organizmu, koji posebno doprinose radu mišića i mozga. Probiotik inulin koji kokosov nektar sadrži hrani i podstiče rast “dobrih” bakterija u našim crevima.

Ovim postupkom nektar od kokosa postaje gust sirup braonkaste boje sa prijatnim ukusom karamele. U Šri Lanki je poznat i kao kokosov med.

Stoga su rezultati istrživanja pokazali da sirup kokosove palme ima nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave itd.). Sirup dolazi direktno sa istočne obale predivnog Balija, od jednog od retkih proizvođača na svetu koji je specijalizovan baš za proizvodnju ovog divnog zaslađivača.

Zašto je ovo važno? Zato što od podneblja na kom kokosovo drvo raste, kao i od suptilnih razlika u postupku dobijanja, zavisi da li će sirup biti kiselkast – manje ili više, ili potpuno sladak.

Karakteristike:

  • Poboljšava detoksikaciju
  • Niskoglikemijski zaslađivač
  • Više nutrijenata od agave
  • Бez holesterola
  • 100% organski

Uputstvo za upotrebu:

Savršen kao toping za palačinke i vafle ili kao zaslađivač za pića, kaše, i sve vrste dezerata i poslastica. Idealan je i kao zaslađivač u receptima koji zahtevaju pečenje, kao zamena za med, jer i najkvalitetniji med na visokoj temperaturi postaje toksičan za naš organizam.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 190kJ/280kcal

Masti 0g

Od toga zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 67g

Od toga šećeri 67g

Proteini 2g

So 0g

Pakovanje 225ml Just Superior

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top