Alpro Sojin napitak bez šećera 1l

420 RSD

Uživajte u čistom ukusu sojinog mleka da biste dan započeli energično.

Alpro Sojin napitak bez šećera 1l

Alpro sojin napitak ( mleko ) bez šećera je zvor kalcijuma i vitamina B2, B12 i D. Veganska zamena za kravlje mleko. Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, posno na vodi.

Sojino mleko je biljno mleko bez dodatka šećera koje se pravi od sojinih zrna i sve je popularniji izbor među osobama koje preferiraju veganske ili biljne alternative tradicionalnim mlečnim proizvodima.

Osim što je ukusno, sojino mleko je i izuzetno hranljivo i može doneti mnoge zdravstvene koristi.

Jedna od glavnih prednosti sojinog mleka je to što je bogato proteinima, što ga čini odličnim izborom za vegetarijance i vegane koji traže alternativni izvor proteina u ishrani.

Proteini iz soje su visokokvalitetni i sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina koje organizam ne može sam proizvesti, čineći ga potpunim izvorom proteina, slično kao i životinjski proteini.

Pored toga, sojino mleko je obogaćeno vitaminima i mineralima, poput kalcijuma, vitamin D, vitamin B12 i riboflavina.

Ovi hranljivi sastojci su važni za održavanje zdravlja kostiju, imunološkog sistema i metabolizma.

Zbog svog sastava, sojino mleko može imati niz zdravstvenih koristi. Na primer, istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje sojinog mleka može smanjiti nivo holesterola u krvi i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Takođe se povezuje sa smanjenim rizikom od određenih oblika raka, poput raka dojke i prostate, zbog prisustva fitonutrijenata kao što su izoflavoni.

Osim toga, sojino mleko je lakše probavljivo od kravljeg mleka i ne sadrži laktozu, što ga čini odličnim izborom za ljude koji su intolerantni na laktozu ili imaju problema sa varenjem.

Kada je reč o korišćenju sojinog mleka u ishrani, mogućnosti su gotovo beskonačne. Može se koristiti kao zamena za kravlje mleko u svim receptima, uključujući kafu, čajeve, smutije, kaše, palačinke, kolače i mnoge druge poslastice.

Uz sve ove koristi, važno je napomenuti da je kvalitet sojinog mleka značajno varira između različitih brendova, pa je važno birati nezaslađeno sojino mleko kako bi se osiguralo da je najzdravije moguće.

Zaključno, sojino mleko je hranljiva, ukusna i raznovrsna alternativa kravljem mleku koja može doneti brojne zdravstvene koristi, posebno za vegetarijance, vegane i osobe sa intolerancijom na laktozu.

Uključivanje sojinog mleka u ishranu može doprineti boljem zdravlju i blagostanju.

Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane. Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Velike nutritivne vrednosti sojino mleko se može koristiti umesto kravljeg mleka, odnosno u žitaricama (u kombinaciji sa muslijem, kašama, pahuljicama).

Koristi se za pripremu raznih poslastica (torti, kolača, sladoleda) i mnogih drugih jela ili kao zdrav napitak uz doručak, užinu ili večeru.

Sastav:

Voda, oljuštena zrna soje (8.7 %), regulator kiselosti (monokalijum fosfat, dikalijum fosfat), kalcijum karbonat (sadržaj kalcijuma 120 mg/100 ml proizvoda), arome, morska so, stabilizator (gelan guma), vitamini, riboflavin (B2, cijanokobalamin B12, ergokalciferol D2).

Nutritivna vrednost na 100ml :

Energetska vrednost 32 Kcal

Masti 1g

Proteini 3g

Ugljeni hidrati 0g

Alergen info:

Sadrži soju. Može sadržati badem i lešnik u tragovima.

Pakovanje 1L Alpro

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top