Alpro Sojin napitak bez šećera 1l

380 RSD

Uživajte u čistom ukusu soje da biste dan započeli energično.

Alpro Sojin napitak bez šećera 1l

Alpro sojin napitak bez šećera je zvor kalcijuma i vitamina B2, B12 i D. Veganska zamena za kravlje mleko. Bez glutena, konzervansa, veštačkih boja i aroma, posno na vodi. U odnosu na ostale izvore proteina, soja  je u ishrani nezamenljiva.

Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji soje naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…

Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodna za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane. Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Dodavanjem umerenih količina soje u ishranu, učinićete veliku stvar.

Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Velike nutritivne vrednosti i može se koristiti umesto kravljeg mleka, odnosno u žitaricama (u kombinaciji sa muslijem, kašama, pahuljicama).

Koristi se za pripremu raznih poslastica (torti, kolača, sladoleda) i mnogih drugih jela ili kao zdrav napitak uz doručak, užinu ili večeru.

Sastav:

Voda, oljuštena zrna soje (8.7 %), regulator kiselosti (monokalijum fosfat, dikalijum fosfat), kalcijum karbonat (sadržaj kalcijuma 120 mg/100 ml proizvoda), arome, morska so, stabilizator (gelan guma), vitamini, riboflavin (B2, cijanokobalamin B12, ergokalciferol D2).

Nutritivna vrednost na 100ml :

Energetska vrednost 32 Kcal

Masti 1g

Proteini 3g

Ugljeni hidrati 0g

Alergen info:

Sadrži soju. Može sadržati bademe i lešnike u tragovima.

Pakovanje 1L Alpro

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top