Amla u prahu 300g Eterra

1.550 RSD

Amla prah poboljšava varenje i asimilaciju hrane, podstiče imunitet, smanjuje upale, pomaže regulaciji nivoa šećera u krvi.

Amla u prahu 300g

Amla u prahu je jedan je od najboljih izvora antioksidanasa i vrlo značajan izvor vitamina C. Takođe se nalazi i u brojnim proizvodima za negu tela i lepotu.

Amalaki, indijski ogrozd lat.Emblica Officinalis je plod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini. U Indiji amlu smatraju božanskom biljkom. Tradicionalni plod ajurvedske medicine, poboljšava varenje i asimilaciju hrane, podstiče imunitet, smanjuje upale, pomaže regulaciji nivoa šećera u krvi.

Sadrži značajnu količinu vitamina C i to je jedan od razloga zbog kojih spada među najzdravije namirnice na svetu. Podstiče bolju absorbciju hrane, balansira stomačnu kiselinu, poboljšava mentalne funkcije, zdravlje srca, jača pluća i pospešuje plodnost.

Sadrži i minerale poput kalcijuma, fosfora, gvožđa, vitamine B kompleksa, i ima snažno antioksidativno delovanje. Kao adaptogen, održava ravnotežu u telu i pomaže da se neutrališu negativni efekti stresa koji može poremetiti telesnu ravnotežu, oslabiti imuni sistem i smanjiti funkciju.

Lekovito dejstvo:

Ovаj lek je veomа koristаn tonik u borbi protiv rаznih respiratornih poremećaja. To je posebno važno za sezonski kašalj i hladno vreme.Takođe je korisna za rekurentne respiratorne infekcije, kao što su tonsilitis, sinuzitis i bol u grlu. Sa svojim visokim sadržajem vitamina C Amlu smatraju vrednim u lečenju dijabetesa.

Zbog toga, smanjuje nivo šećera u krvi kod dijabetičara. Dijetu ograničenja treba strogo poštovati, a uzimanje ove biljke je dodatna terapija. Smatra se kao vrlo efikasan lek za srčana oboljenja. Blagotvorno deluje na tonove srčanog mišića i čini ih jakim.

Srce tada pumpa krv besprekorno celom telu. Amla je poznata kao čuvar zdravlja jer, uništavajući heterogene elemente – regeneriše telesnu energiju. Uzimati sa medom, korisno je za očuvanje očiju.

Takođe će biti od koristi prah Amle u problemu konjunktivitisa i glaukoma. Ona smanjuje napetost na efikasan način.

Generalno, dve kapsule dva puta dnevno sa pola šolje soka Amle izmešati sa medom dva puta dnevno se uzima u većini slučajeva. Još je zovu Indijski ogrozd a korisna je i u u borbi protiv reumatizma. Kao izuzetno bogat izvor vitamina C. Indijski ogrozd je jedan od naboljih lekova za skorbut. Leči krvarenje desni i mrlje po telu.

Sadrži element koji je veoma vredan u sprečavanju starenja i u održavanju snage u starosti.

Poboljšava otpornost tela i štiti od infekcija.

Ona jača srce, kosu i različite žlezde u telu, rekao je jedan veliki antički mudrac Muni Chiavan, koji se podmladio i u svojim kasnim 70-im povratio muškost koristeći Amlu. Indijski ogrozd je prihvaćen tonik za kosu u tradicionalnim receptima za obogaćivanje rasta kose i njene pigmentacije.

Odlična je za jačanje korena kose i održavanje boje i sjaja.

Redovna upotreba antibiotika i drugih lekova, redovno uzimanje alkohola, izazivaju nagomilavanje toksina u jetri. Amla pomaže u jačanju jetre, kao i oslobađanju tela od tih toksina.

Ona na taj način pomaže čišćenje krvi. To je razlog zašto je Amla dobra za kožu, a može da pomogne lečenju bubuljica koje su izazvane od nečiste krvi.

Prema računu u Caraka Samhita, konzumiranjem napitaka napravljenim sa Amlom kao glavnim sastojakom, čovek će živeti sto godina bez ikakvog znaka oronulosti. „Oslanjajući se na Amlu sami, a nakon svečanog jedinstvenog.

Način upotrebe:

1/2 – 1 kašičicu praha rastopiti u 2dl mlake vode i popiti ujutro sat vremena posle doručka i uveče pre spavanja. Zbog kiselkasto – gorkog ukusa koji je karakterističan za amla prah, može se pomešati sa nekim sveže ceđenim sokom ili sa medom ili posuti na neko slatko voće.

Alergen info:

Nema alergena

Pakovanje 300g Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top