Urma kandirana 200g

90 RSD

Kandirana urma je bogata vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima. Takođe su dobar izvor energije, šećera i biljnih vlakana. Urme pojačavaju energiju i snagu i smanjuje osećanja slabosti, tromosti i vrtoglavice.

Kandirana urma je izuzetno bogata  vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima, čineći je ne samo ukusnom već i izuzetno hranljivom.

Osim što pruža izvor energije, šećera i biljnih vlakana, ova poslastica je takođe bogata tiaminom, riboflavinom, nijacinom, gvožđem, vitaminom A i vitaminom K.

Njena nutritivna vrednost se dodatno naglašava prisustvom minerala poput selena, mangana, bakra, magnezijuma i kalcijuma.

Zahvaljujući obilju biljnih vlakana (100 g suve urme sadrži 9,9 g biljnih vlakana), kandirana urma ne samo da pruža osećaj sitosti već i poboljšava proces varenja hrane.

Uz to, urme sadrže i antioksidanse poznate kao tanin, koji su poznati po svom anti-infektivnom, anti-inflamatornom i anti-hemoragičnom svojstvu.

Važno je napomenuti da urme ne sadrže holesterol, pružajući brzu dozu dodatne energije za organizam.

Suve i seckane urme mogu se koristiti za doručak kako bi se započeo dan pun energije. Mogu se dodati u obrok od muslija, ovsene kaše, peciva, voćne salate ili šejkove, ili jednostavno konzumirati kao zdrav međuobrok.

Kombinacija urmi sa drugim suvim ili koštunjavim voćem pruža ukusan i hranljiv dodatak ishrani. Takođe, mogu se koristiti za pripremu lakih i hranljivih večera, dodajući ih u obroke poput kornfleksa, salata, pudinga, kolača, mafina ili sladoleda.

Prednosti korišćenja urmi su brojne, uključujući podršku nervnom sistemu, smanjenje osećaja gladi, regulaciju digestivnih procesa, očuvanje zdravlja očiju, olakšanje simptoma zatvora, jačanje kostiju i borbu protiv osteoporoze, povećanje energije i snage, smanjenje alergijskih reakcija i sezonskih alergija, poboljšanu probavu i bolju asimilaciju hranjivih materija, smanjenje nivoa LDL holesterola u telu, podršku seksualnoj energiji, prevenciju teškog mamurluka, kao i kontrolu dijareje i smanjenje rizika od dobijanja abdominalnog kancera.

Sastav kandirane urme uključuje urmu, glukozni sirup i konzervans E202, a važno je napomenuti da ne sadrži sumpor-dioksid ili sulfit, što je korisna informacija za osobe koje su alergične na ove supstance.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 1187 kJ

Ugljeni hidrati 69g

od kojih su šećeri 68g

Energija kcal 278 kcl

So 0g

Belančevine 2g

Pakovanje 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top