Brusnica sušena organska 100g Beyond

440 RSD

Brusnica sušena organska je proizvedena bez dodatka šećera, glukoznih sirupa, i konzervansa. Sušena brusnica je posle sušenja veome kratko potopljena u organski sok od jabuke i veoma blago poprskana organskim suncokretovim uljem.

 

Brusnica sušena organska 100g

Brusnica sušena organska je proizvedena bez dodatka šećera, glukoznih sirupa, i konzervansa.Brusnica je posle sušenja veome kratko potopljena u organski sok od jabuke i veoma blago poprskana organskim suncokretovim uljem.

Poznata kao prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu. Naročito je popularna za sprečavanje vraćanja infekcija u urinarnom traktu. Koristi se kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim puteviva, komplikacija dijabetesa.

Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida, brusnica sprečava i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze . Sadrži proantocijanidine koji „opkoljavaju“ bakteriju E.coli i sprečavaju njeno nastanjivanje na zid mokraćne bešike i mokraćnih puteva.

Suva brusnica deluje i na druge patogene urinarnog trakta (Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis).

Komponente ploda brusnice, takođe sprečavaju prijanjanje Helicobacter pylori na zid želudačne sluznice. H.pylori je izazivač čira na želucu. Brusnica sadrži i moćne antioksidanse, koji štite ćelije organizma od oštećenja.

Kao i ostalo suvo voće može poslužiti kao zdrava užina.

Sastav:

brusnica 60%, sok od jabuke 39%, suncokretovo ulje <1%.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1377kJ / 329Kcal /

Proteini 0g

Ugljeni hidrati 82g

Masti 0g

Biljna vlakna 5g

So 0g

Pakovanje 100g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top