Brusnica

Brusnica je bogata vlaknima, vitaminima i mineralima. Odlična za helikobakteriju i urinarne infekcije. Ova biljka je izvor mnogih hranljivih, lekovitih i zaštitnih sastojaka koji se koriste i u proizvodnju lekova. Bogat izvor flavonoida (antocijanina), flavonola i proantocijanida.

Pored toga brusnica sadrži visok nivo C vitamina, provitamina A (kao beta karotin), B vitamina (B1, B2, B3), kalcijuma, magnezijuma, fosfora, kalijuma, arbutin i vlakna. Plod ove lekovite biljke ima jako antioksidantsko dejstvo, a dokazano je da ima i antikancerogeno dejstvo.

Brusnica poznata kao prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu.

Naročito je popularna za sprečavanje vraćanja infekcija u urinarnom traktu. Poznato je da antibiotici unište bakterije koje su prisutne u urinu, ali deo bakterija se “sakrije” u zidove mokraćne bešike i po prestanku uzimanja antibiotika, nastave da se šire po urinarnom traktu.

Brusnica se koristi kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je njeno dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim putevima.

Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida, brusnice sprečavaju i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze (suženja krvnih sudova), komplikacija dijabetesa…

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top