Čaj od Jagorčevine 100g

660 RSD

Čaj od Jagorčevine: Lekovita Moć Prirode

Čaj od Jagorčevine: Lekovita Moć Prirode

Čaj od jagorčevine je dragocen napitak koji sadrži mnoge lekovite materije korisne za zdravlje.

Evo zbog čega bi trebalo da razmotrite uključivanje čaja od jagorevine u svoju ishranu:

  1. Bogatstvo Lekovitih Materija: Jagorčevina je izvor važnih minerala poput natrijuma i kalcijuma, kao i saponina, primaverina i primulaverina. Cvetočetna biljka takođe sadrži flavonoide, dok listovi obiluju vitaminom C, karotenom i jaglačnom kiselinom.
  2. Istorija Upotrebe: Jagorčevina ima dugu istoriju upotrebe kao lekovita biljka, posebno u lečenju stanja poput spazama, paralize, bolova i groznice.
  3. Antizapaljensko Dejstvo: Zahvaljujući saponinima i salicilatima, koji su glavni sastojak aspirina, jagorčevina može smiriti upalu i groznicu.
  4. Pročišćavanje Krvi: Redovna konzumacija može pomoći u pročišćavanju krvi i eliminaciji uzročnika reume i bolova u kostima.
  5. Podrška Nervnom Sistemu: Efikasan u ublažavanju nesanice i očuvanju nervnog zdravlja. Pomaže u smirivanju živaca i srca, olakšavajući glavobolje izazvane nervozom.

Važno je napomenuti da trudnice, osobe osetljive na aspirin i one koje uzimaju antikoagulantne lekove ne treba da koriste čaj od jagorčevine. Ipak, za većinu ljudi, ovaj čaj može biti blagotvoran za zdravlje i blagostanje.

Način pripreme:

Jednu kašičicu lista jagorčevine preliti sa 200 ml hladne vode, zagrejati da proključa, posle 5 minuta  procediti i piti 4-5 puta dnevno po šolju čaja zaslađenog medom.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top