Šitake pečurka sušena 50g

460 RSD

Koriste se u lečenju tumora, visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska, prehlada, gripa, pada imuniteta, reumatizma, artritisa.

Šitake pečurka sušena 50g

Šitake pečurka sušena (Lentinula edodes) koristi se u lečenju: tumora, visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska, prehlada, gripa, pada imuniteta, reumatizma, artritisa.

Šitaki u sebi sadrže velike količine aktivnih materija: lentinan: 1,3 glukan – značajan zbog antitumornog delovanja (1986.god.uveden u klinike kao antitumorno sredstvo), eritadenin: derivat butanske kiseline, antiholesterolemik (smanjuje količinu holesterola u krvi) i preventivno sprečava arteriosklerozu, infarkt i dr.

Veoma delotvorne medicinske gljive poznate u literaturi već vekovima. U Kini, u Japanu i u SAD šitaki i njeni preparati se koriste veoma uspešno u tretmanima protiv raka.

Shiitake sadrži polisaharide, proteine, masti i belančevine, a bogata je i vitaminima A, B1, B2, B6, C, E i D. One su veoma bogate velikim brojem korisnih polisaharida, lentainacina i lentinana kao i kalijumom, magnezijumom, kalcijumom, fosforom, gvožđem i silicijumom.

Lentinan je okosnica betaglukana i jedan od aktivnih sastojaka dobijenih iz Šitake gljiva. Lentinan je odobren je kao modifikator biološkog odgovora za lečenje raka želuca, a izvrstan je za održavanje jakog imuniteta, smanjenje i regulaciju holesterola, kao pomoć kod dijabetesa, alergija i karcinoma.

Mogu koristiti za lečenje pojedinih oboljenja, ali takođe, mogu biti odlična prevencija. Njihovo najkorisnije svojstvo jeste antikancerogeno dejstvo.

One sprečavaju napredovanje kolorektalnog karcinoma, posebno ako se upotrebljavaju u kombinaciji s hemoterapijom.Koriste se naročito u tretmanu raka stomaka i grlića materice. Isto tako mogu biti efikasne u terapiji raka grla i pluća.

Primenuje kod sledećih oboljenja:

prateća terapija kod benignih i malignih tumora, organa za varenje(pljuvačne žlezde), creva, želuca, žučnih puteva, pankreasa, jetre, pluća, jajnika i kod leukemije.

Hemioterapija:

Za ublažavanje neželjenih dejstava.

Oslabljen imuni sistem:

Infekcije gljivične, virusne, bakteriološke, hlamidijalne i dr.

Alergije, autoimuna oboljenja :

 • Arterioskleroza, povišen holesterol
 • Visok krvni pritisak i problemi sa cirkulacijom
 • Opasnost od srčanog infarkta
 • Bronhitis
 • Oboljenja jetre, žučnog sistema i pankreasa
 • Oboljenja želuca i dvanaestopalačnog creva
 • Virusni hepatitis B
 • Diabetes mellitus
 • Reumatološka oboljenja i Artritis
 • Sindrom hroničnog umora, glavobolje i migrena
 • Zujanje u ušima
 • Skleroza multipleks-obnavlja mijelinski omotač nervnih vlakana, sklerodermija, poliartritis, lupus eritematodes, bronhijalna astma, autoimuni tireoidit.

Psihoneurološka oboljenja:

Strah, uzmenirenost, depresija, noćno mokrenje/

Lekovitost ove gljive potiče pre svega od lentinana, polisaharida, za koji je dokazano da aktivira antikancerogenu zaštitu imunog sistema i pomaže kod tumora debelog creva, jetre i pluća.

Onkolozi u Japanu već godinama najteže obolelim pacijentima daju lentinan direktno u venu uporedo s citostaticima.

Šitake stimulišu samouništenje malignih ćelija i umanjuju mogućnost recidiva malignih oboljenja. Lentinan takođe sprečava gomilanje trombocita pa su šitake odlične za sprečavanje tromboze.

Sastav:

100 % sušene Shiitake pečurke.

Pomažu i kod drugih bolesti:

Snižavaju holesterol, regulišu krvni pritisak, a takođe i štite od srčanog udara i razvoja ateroskleroze. Smanjuje procenat lipida i šećera u krvi, sprečava anemiju, ubrzava oporavak posle operacije i smanjuje stres.

Ove pečurke su moćan stimulans imuniteta, a takođe imaju i odlično antivirusno dejstvo.

Shiitake imaju neverovatno regenerativno svojstvo, koje pomaže u borbi sa hroničnim umorom. Bitne su i za normalno funkcionisanje nadbubrežnih žlezda i pretvaranje nutrijenata iz hrane u energiju. Takođe poboljšavaju kognitivne funkcije.

Mogu se koristiti sveže ili sušene kao čaj a isto tako upotrebljavaju se kao visokokoncentrovani ekstrakt ili prah (npr. kao tablete).

Pakovanje 50g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top