Čaj od lista Brusnice 100g

238 RSD

Čaj od Lista Divlje Brusnice: Evo 5 Razloga za Redovnu Upotrebu

 

Čaj od Lista Divlje Brusnice: Evo 5 Razloga za Redovnu Upotrebu

Čaj od lista divlje brusnice je prirodni lek sa moćnim antibakterijskim i protivupalnim svojstvima, pružajući podršku zdravlju urinarnog sistema i mnogo više.

Evo nekoliko razloga zašto bi trebalo razmotriti uključivanje čaja od lista divlje brusnice u svoju svakodnevnu naviku:
  1. Antibakterijsko delovanje: Aktivni sastojci poput arbutina i erikolina u listu divlje brusnice deluju antiseptično na bakterije koje izazivaju infekcije urinarnog sistema, kao što su cistitis ili uretritis.
  2. Protivupalno dejstvo: Tanini imaju protivupalno dejstvo, umirujući iritiranu sluzokožu mokraćnih kanala i ublažavajući simptome infekcija.
  3. Diuretični efekat: Organske kiseline imaju blag diuretični efekat, pomažući u povećanju izlučivanja urina i pročišćavanju urinarnog trakta.
  4. Pomoć kod reumatizma i gihta: Zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima, tradicionalno se koristi za ublažavanje simptoma reumatizma i gihta.
  5. Važne napomene: Trudnice, dojilje i deca mlađa od 12 godina ne bi trebalo da konzumiraju čaj od lista brusnice, obzirom na ograničenja u određenim populacijama.

Način pripreme i upotrebe čaja:

Jednu do dve kafene kašičice lista brusnice preliti sa 250 ml hladne vode, zagrejati do ključanja, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno

Pakovanje 100g rinfuz

U ponudi i pakovanje od 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top