Čaj od Majčine Dušice 50g

90 RSD

Čaj od Majčine Dušice 50g

Čaj od majčine dušice i lekovitost – to je ono što nas sve zanima. Dobro je piti majčinu dušicu i preventivno, međutim, najbolje je znati za šta je sve dobra, kako bismo znali kada treba intenzivnije koristimo.

Majčina dušica pojačava apetit. Vrlo je dobro da je pijete u periodima kada ste izgubili taj osećaj ili kada se zbog nekih drugih problema osećate bezvoljno i nemate želju za hranom.

Majčina dušica je jako dobra ukoliko imate  probleme sa kašljem i generalno ukoliko imate respiratorne infekcije.

Bilo da imate samo suvi kašalj, malo težu vrstu kašlja, bronhitis ili neko zapaljenje disajih puteva čaj od majčine dušice na svoje načine ublažiće sve simptome.

Ovaj čaj će pomoći da se pročiste disjani putevi, doprineće iskašljavanju, ali će i ublažiti sav bol u grlu, kao i grebanje.

Pored toga što je dobra za kašalj, ono što nas često i muči, majčina dušica je dobra i za jačanje imuniteta.

Svi vitamini kojima je bogata majčina dušica doprinose povećanju broja belih krvnih zrnaca. A dobro je poznato da bela krvna zrnca potpomažu jačanju imunog sistema.

Međutim, majčina dušica utiče i na povećanje crvenih krvnih zrnaca, što jednako utiče na povećanje nivoa gvožđa u organizmu. I upravo i to utiče na jačanje imunog sistema, jer svi oni koji pate od anemije ujedno su i oslabljeni i podložan su teren za razvoj mnogih virusa. Ujedno naš organizam je oslabljen i treba mu nešto da ga ojača.

Čaj od majkine dušice dobro će vam doći kada želite da popravite raspoloženje.

Vitamin koji pomaže da se oraspoložimo jeste vitamin B6 i to je upravo ono što sadrži majčina dušica. Da biste osetili sve prednosti, potrebno je da redovno konzumirate čaj od ove biljke.

Primetićete posle određenog vremena da ste smireniji, da jednostavno bolje reagujete na neke situcije. Vaše raspoloženje će se popraviti, a stres ublažiti.

Majkina dušica je vema blaga, prijaće vašem stomaku, a posebno vašem želucu.

Ovaj čaj može zaista da vam ublaži bolove u želucu, a takođe, pomoći će vam da rešite i neke gastrointerstinaln probleme. Ujedno poboljšava rad creva i odlično deluje ukoliko se javi i stomačni virus. Dobro je znati da ga žene mogu piti kada imaju menstrualne bolove, jer i u ovom slučaju deluje blagotvorno.

Pošto reguliše sve ove probleme majkina dušica takođe može biti dobra i za mršavljenje. Naime, majčina dušica ima premalo kalorija i dozvoljena je u svim dijetama. Možete da je pijete neograničeo i možete da je pijete bilo kada. To je uvek dobro znati.

Latinski naziv i familija :

Thymus serpyllum L. (Lamiaceae)

Kao lekoviti deo biljke koristi se :

Osušen nadzemni deo biljke (Serpylli herba)

Hemijski sastav :

Herba majkine dušice sadrži do 0,6% etarskog ulja, oko 7% tanina, flavonoide, gorke supstance, fenil-karbonske kiseline.

Upotreba : 

Kao sredstvo za iskašljavanje i antiseptik kod upale disajnih organa.

Takođe se koristi : 

U narodnoj medicini za olakšanje varenja, eliminisanje gasova, kao antiseptik i sredstvo za kupke.

Način pripreme i upotrebe čaja :

Jednu kafenu kašičicu herbe majkine dušice preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja.

Pakovanje 50g

U ponudi i pakovanje od 1kg 1290 dinara.

Kontakt za porudžbine : prodaja@cecinbiospajz.rs , tel. 011 630 2697

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top