Čaj od Vidove trave 100g

165 RSD

Kategorija: Oznake: , ,

Čaj od vidove trave 100g

Čaj od vidove trave (vidac) se najčešće primenjuje u vidu obloga kod različitih očnih oboljenja kao što su konjuktivitis, upala kapaka, slabovidost, upala rožnjače, preterano suzenje i začepljeosti suznih kanala.

Vidova trava sadrži:

glikozid rinantin, eterično ulje, masno ulje, smolu, ugljene hidrate, vitamin C i drugo.

Upotrebljava se kao antibakterik, antibiotik, antikatarik, antiseptik, antifungal, tonik, digestiv i sl. Pogodna je za bolesti kao što su konjuktivitis, glaukom, iritis, slabost očiju, upala kapaka. Deluje protiv zapaljenja (antiinflamator), i kao stimulans u radu jetre.

Sastav:

Herba vidove trave (Euphrasiae  herba)

Osobine:

Herba vidove trave sadrži tanine, flavonoide (apigenin, luteolin, qvercetin), iridoide, polifenole i organske kiseline (kafenu i hlorogensku).

Aktivni sastojci vidove trave svojim antisptičnim, adstringentnim i protivupalnim efektom deluju umirujuće na iritiranu sluzokožu oka, nosne šupljine, usta i grla.

Upotreba čaja preporučuje se :

za spoljnu upotrebu, kao sredstvo za ispiranje kod  infekcija nosne duplje i očiju (kod konjunktivitisa) kao i za ispiranje kod čmička.

Spoljna upotreba:

Jednu kafenu kašičicu nadzemnog dela vidove trave (1-2 gr) dela preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 min. Procediti kroz nekoliko slojeva sterilne gaze i kada se prohladi koristiti za ispiranja i tri puta dnevno.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top