Cimet u kori + rende 10g
Cimet u kori jedan od najpoznatijih svjetskih začina specifične slatko – ljute arome, koji posjeduje i brojna medicinska svojstva.
Ublažava bolove, ima protivupalno i antivirusno dejstvo, te se koristi protiv visokog pritiska, nadutosti i kao prevencija ili odgoda javljanju dijabetesa.
Naučno je dokazano da pacijenti s dijabetesom tipa 2 mogu uzimanjem samo pola kašičice pravog cimeta dnevno znatno smanjiti nivo šećera u krvi.
Cimet pomaže kod liječenja oboljenja grla, bronhitisa i upale uha, a dokazano snižava nivo masti i lošeg holesterola.
Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, bakra i cinka, a bogat je vitaminima C i K, te ako se redovno jede preko zime povećava otpornost organizma jer jača imunitet.
Cimet se upotrebljava u štapićima ili mleveni – u prahu. Koristi se za začinjavanje raznih napitaka (kompota), kolača, keksa slatkih jela (pita od jabuka i sutlijaš su nezamislivi bez cimeta ) i raznih vrućih napitaka.
Namena:
Dodavati kompotima, konzerviranom voću, voćnim prelivima, marmeladi i kuvanom vinu. Cimet možemo dodati i slatkim mlečnim napicima i pirinčanom sutlijašu.
Cimet dodajemo i u orijentalna jela od pirinča (npr. pirinač sa šafranom) i u mesne umake.
Zemlja porekla:
Indonezija
Pakovanje od 10g
Zemlja porekla:
Indonezija
Uvezeno iz: EU