Cimet u kori + rende 10g

80 RSD

Cimet u kori jedan od najpoznatijih svetskih začina specifične arome.

Kategorija: Oznake: ,

Cimet u kori + rende 10g

Cimet u kori jedan od najpoznatijih svetskih začina specifične slatko – ljute arome. Kora cimeta je zapravo unutrašnja kora drveta nalik lovoru (evergreen tree), koje raste u tropskim područjima kao što su Šri Lanka, Indonezija i Vijetnam.

Kora cimeta se suši uvijanjem u tanke štapiće. Štapići cimeta potom se koriste za aromatizovanje jela i slastica. Štapići cimeta se upotrebljavaju i za osvežavanje vazduha u prostorijama, a veruje se i kako su dobra zaštita od mrava.

Štapići variraju u veličini, stoga se oni dužine 2.5 cm koriste u pripremi čaja i toplih napitaka, dok se oni dužine oko 7 cm koriste za pripremu jela. Veći od 7 cm se upotrebljavaju kao dekoracija.

Upotreba:

Cimet se upotrebljava u štapićima (kora) ili mleveni – u prahu. Koristi se za začinjavanje raznih napitaka (kompota), kolača, keksa  slatkih jela (pita od jabuka i sutlijaš su nezamislivi bez cimeta ) i raznih vrućih napitaka.

Namena:

Dodavati kompotima, konzerviranom voću, voćnim prelivima, marmeladi i kuvanom vinu. Koru cimeta možemo staviti celu ili narendati dodati i slatkim mlečnim napicima i pirinčanom sutlijašu. Cimet dodajemo i u orijentalna jela od pirinča (npr. pirinač sa šafranom) i u mesne umake.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top