Cimet u kori + rende 10g

80 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Cimet u kori + rende 10g

Cimet u kori jedan od najpoznatijih svjetskih začina specifične slatko – ljute arome, koji posjeduje i brojna medicinska svojstva.

Ublažava bolove, ima protivupalno i antivirusno dejstvo, te se koristi protiv visokog pritiska, nadutosti i kao prevencija ili odgoda javljanju dijabetesa.

Naučno je dokazano da pacijenti s dijabetesom tipa 2 mogu uzimanjem samo pola kašičice  pravog cimeta dnevno znatno smanjiti nivo šećera u krvi.

Cimet pomaže kod liječenja oboljenja grla, bronhitisa i upale uha, a dokazano snižava nivo masti i lošeg holesterola.

Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, bakra i cinka, a bogat je vitaminima C i K, te ako se redovno jede preko zime povećava otpornost organizma jer jača imunitet.

Cimet se upotrebljava u štapićima (kora) ili mleveni – u prahu. Koristi se za začinjavanje raznih napitaka (kompota), kolača, keksa  slatkih jela (pita od jabuka i sutlijaš su nezamislivi bez cimeta ) i raznih vrućih napitaka.

Namena:

Dodavati kompotima, konzerviranom voću, voćnim prelivima, marmeladi i kuvanom vinu. Koru cimeta možemo staviti celu ili narendati dodati i slatkim mlečnim napicima i pirinčanom sutlijašu.

Cimet dodajemo i u orijentalna jela od pirinča (npr. pirinač sa šafranom) i u mesne umake.

Zemlja porekla:

Indonezija

Pakovanje od 10g

Zemlja porekla:

Indonezija

Uvezeno iz: EU

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top